„Fantoma albă” de la protestele din 10 august ar putea deveni general

0
„Fantoma albă” de la protestele din 10 august ar putea deveni general

Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de avansare în grad a colonelului Cătălin Paraschiv. Supranumit și „fantoma în alb”, Paraschiv a fost audiat de două ori la Parchetul General în dosarul violențelor din 10 august după ce a fost filmat la protestul din Piața Victoriei în timp ce i-a smuls telefonul din mână unui reporter şi l-a aruncat pe jos, ulterior împingându-l spre un grup de jandarmi.

 

La cea de-a doua audiere a sa, din 13 septembrie, Cătălin Paraschiv a declarat nu a fost pus sub acuzare, are calitatea de martor şi că nu a avut informaţii despre o presupusă tentativă de lovitură de stat în acea seară.

 

„În data de 15 octombrie, ministrul Afacerilor Interne a transmis preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a gradului de general de brigadă cu o stea colonelului Paraschiv Dumitru Cătălin-Răzvan.

Ministrul Afacerilor Interne îşi fundamentează propunerea pe faptul că ofiţerul a dat dovadă de un înalt profesionalism, responsabilitate şi devotament în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a transmis că au fost efectuate verificările necesare, de securitate şi de legalitate, şi îşi asumă responsabilitatea privind integritatea morală şi profesională a ofiţerului propus”, se arată într-un comunicat al Administrţiei Prezidenţiale.