x


  • EUR
    4.8745
    USD
    4.0179
string(8) "economie"

Fauci: SUA se îndreaptă spre o perioadă dificilă a pandemiei de coronavirus; restricţiile actuale vor fi necesare şi de Crăciun

Autor: Money.ro | Sursa: news.ro | Publicat: 30.11.2020, 7:21

”În următoarele două săptămâni din decembrie ne aşteptăm, din nefericire, la o creştere care se va suprapune actualei creşteri. Nu vreau să sperii oamenii, vreau doar să spun că nu este prea târziu să facem ceva”, a afirmat Fauci într-un interviu acordat emisiunii “Meet the Press” de la NBC.

Fauci a cerut americanilor să fie precauţi la întoarcerea din călătoriile făcute pentru Thanksgiving şi să poarte mască pentru a reduce răspîndirea virusului.

În timp ce Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a avertizat oamenii în noiembrie să nu călătorească de Thanksgiving, peste 9 milioane de persoane au trecut prin aeroporturi în săptămâna de dinaintea vacanţei şi în weekendul de după.

 

”Cred că va trebui să luăm decizii ca naţiune, ca stat, oraş şi familie, pentru că ne aflăm într-o perioadă dificilă şi vom avea restricţii faţă de lucruri pe care ni le-am fi dorit să le facem, în special în acest sezon al sărbătorilor, pentru că intrăm într-o situaţie cu adevărat precară”, a spus Fauci.

Statele Unite au depăşit 13 milioane de cazuri de Covid-19, potrivit datelor John Hopkins University, şi cel puţin 266.000 de oameni au murit din cauza acestei boli.