AcasăGeneralFemeia care a ajuns în cea mai bună formă fizică la 70...

Femeia care a ajuns în cea mai bună formă fizică la 70 de ani. A scăpat de medicamente și de kilogramele în plus

Joan MacDonald poate servi drept un exemplu multor oameni care spun ”nu se poate” mult prea ușor.

Această doamnă septuagenară vine și ne demonstrează că nu există nu se poate.

Și fiindcă a reușit, dorește să-și facă povestea cunoscută, pentru a inspira cât mai mulți oameni la sănătate, voie bună și poftă de viață.

Vrea să-i ajute pe ceilalți să înțeleagă că ea însăși și-a schimbat viața total prin antrenamente cu greutăți, hrană de calitate și o atitudine pozitivă, în ceea ce privește viața.

Canadianca Joan MacDonald avea 70 de ani, era supraponderală și sub tratament medicamentos pentru hipertensiune, colesterol mărit și boala de reflux gastroesofagian. ”Mă simțeam îngrozitor, totul părea negru în jurul meu.”, spune acum femeia, potrivit ”The Telegraph”.

Fiica sa Michelle locuiește în Tulum, Mexic, iar Joan MacDonald o vedea doar o dată sau de două ori pe an. Când a venit o dată în Canada, tânăra, care este instructor de fitness, a realizat că mama sa nu era bine. ”Sănătatea mea se deteriora din zi în zi. ”Gâfâiam, abia urcam scările, trebuia ea să le facă pe toate”, spune Joan. 

Talia lui Joan măsura peste 100 cm. O talie ce trece de 88 cm indică obezitatea. Atunci Michelle a avertizat-o că e în pericol. Un medic i-a confirmat apoi că tratamentele se vor înmulți, dacă nu face ceva. Întâmplarea avea loc în 2017 și a constituit momentul în care Joan MacDonald a decis, la 70 de ani, să-și schimbe viața. ”Nu știam în ce mă bag”, mărturisește ea, cu umor. Șase ani mai târziu, Joan MacDonald are cu 25 de kilograme mai puțin, nu mai ia medicamente deloc și poate ridica 35 de kilograme. Acum oferă sfaturi de antrenament, consiliere nutrițională și încurajări celor 1,7 milioane de urmăritori de pe Instagram.

Mai mult, Joan MacDonald și-a lansat o aplicație de fitness, iar luna aceasta va publica și o carte: ”Flex your age”. Este dovada vie că viața poate începe și la 70 de ani.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.