Filme în reluare şi concerte, de Crăciun pe TV

Anul acesta, criza se simte şi în programele de Crăciun. Dacă până acum, în cele câteva zile pe care românii le petrec acasă în preajma Crăciunului, posturile de televiziune se întreceau în ediţii speciale, invitaţi sau filmări din locaţii inedite, anul acesta, directorii de programe par să îşi fi adus aminte că, prin definiţie, cel mai simplu şi ieftin mod de a face audienţă pe televiziune în România este să redifuzezi filme cumpărate în urmă cu mai mulţi ani. Dacă sunt filme cu zăpadă, Moşi Crăciuni şi copii buclucaşi, succesul lor este garantat, chiar dacă filmul se află la a cincea difuzare.

De data aceasta, televiziunile încep să difuzeze programe speciale încă de pe 24 decembrie. Pro TV păstrează tradiţia concertului de Crăciun al lui Ștefan Bănică Junior, de la Sala Palatului, pe care îl difuzează în seara de Ajun, la fel cum a făcut şi în ultimii opt ani. Pe când Bănică Junior se va lupta pentru audienţa Pro TV, televiziunea publică va difuza, pe canalul 1, Slujba de Crăciun, transmisă în direct de la Vatican, de la ora 23.00.

În Ajunul Crăciunului, televiziunea Acasă TV va miza pe o ediţie specială de “Poveştirile de noapte”, cu Cabral şi Mircea Solcanu, de la 22.15, în timp ce Prima TV mizează de Ajun, cum de altfel o face pe tot parcursul sărbătorilor de Crăciun, pe filme. B1 a programat în seara şi noaptea de Ajun o ediţie specială a emisiunii “Vine Presa!”, iar Antena 1 şi Kanal D transmit filme de sezon.

Pe 25 decembrie, încă de la primele ore ale dimineţii, televiziunile se întrec în programe speciale, majoritatea pentru copii sau religioase. TVR 1 începe ziua cu emisiunea “Repere sacre”, urmată de colinde şi o emisiune despre Revoluţia din 1989.

De la ora 15.10, postul public transmite concertul formaţiei Proconsul, susţinut în luna noiembrie la Sala Palatului din Bucureşti, apoi, după ce trece publicul printr-un film şi o retrospectivă a anului sportiv 2009, difuzează o ediţie specială a emisiunii de divertisment “O dată-n viaţă”, cu Iuliana Tudor.

Prima zi de Crăciun se termină la TVR cu o comedie, Cavalerii Shaolin, cu Jackie Chan. Antena 1 difuzează un film care a devenit deja nelipsit în perioada Crăciunului, “Uite cine vorbeşte”, dar şi o emisiune specială de Crăciun cu Mihaela Rădulescu, “Crăciun în Familie”, iar seara o încheie cu filme (Casino Royale, Moşul cel Rău).

Dar, probabil, cel mai pregătit pentru Crăciunul acesta rămâne tot postul Pro TV, care, încă de la 7 dimineaţa, difuzează filme cu şi pentru copii şi pentru întreaga familie. Printre acestea, Blizzard, puiul de ren, Charlie şi fabrica de ciocolată, Shrek 3, Crăciun cu familia Krank, Spiderman 2 sau Pulbere de stele.

În plus, ca în fiecare an, pe 25 decembrie, Cătălin Măruţă va realiza o ediţie specială ”Happy Hour”, care va include colinde, invitaţi speciali etc. Și postul Acasă TV s-a pregătit pentru această sărbătoare cu o ediţie specială a emisiunii Poveştiri adevărate, cu personaje de poveste şi invitaţi speciali, apoi, în cadrul programului Cinema Acasă, cu filme precum Noel sau Crazy for Christmas.

Pentru sărbătorile de Crăciun, Kanal D continuă seria de emisiuni speciale “Spune-mi preţul”, prezentate de Cosmin Cernat. De asemenea, postul difuzează ediţii speciale dedicate Crăciunului cu Adriana Bahmuţanu – “La şuetă cu Bahmu”, în zilele de 24 şi 25 decembrie, de la ora 15.00. Totodată, televiziunea din trustul Dogan va difuza filme speciale de Crăciun.

În ceea ce priveşte postul Prima TV, acesta îşi urmează şi de Crăciun crezul “We love movies”, şi difuzează de sărbători o serie de producţii cinematografice cum ar fi “Madagascar”, “Ella Fermecata”, “Agentul Cody Banks”, “Pinocchio” sau “Blonda de drept 2”. Programele speciale de sărbători continuă într-o manieră similară şi în cea de-a doua şi a treia zi de Crăciun, însă, anul acesta, lupta pentru rating este mai evidentă ca oricând, în detrimentul semnificaţiilor şi valorilor care se regăseau până acum în programele TV, în perioada sărbătoririi Naşterii Domnului.


Programe de criză
> Dacă până acum posturile de televiziune se întreceau în ediţii speciale, invitaţi sau filmări din locaţii inedite, anul acesta, cel mai simplu şi ieftin mod de a face audienţă pe televiziune în România este să redifuzezi filme cumpărate în urmă cu mai mulţi ani.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed