AcasăMoney&PeopleFilmul "Somewhere", regizat de Sofia Coppola, a câştigat Leul de Aur la...

Filmul “Somewhere”, regizat de Sofia Coppola, a câştigat Leul de Aur la Veneţia

În vârstă de 39 de ani, Sofia Coppola (foto) este fiica legendarului regizor Francis Ford Coppola şi are în palmares şi un Oscar, câştigat în 204 pentru scenariul filmului “Lost in Translation”.

“Somewhere”, al cărui scenariu este semnat tot de Sofia Coppola, prezintă povestea unui actor de la Hollywood, interpretat de Stephen Dorff, care îşi reanalizează viaţa plină de excese după o vizită neaşteaptă a copilului său.

Spaniol Álex de la Iglesia a primit cel Leul de Argint pentru cel mai bun regizor, datorită peliculei “Balada triste de trompeta”, iar filmul “Essential Killing”, al polonezului Jerzy Skolimowski, a câştigat premiul special al juriului.

Tot în cadrul galei desfăşurate sâmbătă seara, americanul Vincent Gallo a fost desemnat cel mai bun actor, pentru rolul din “Essential Killing”, iar Ariane Labed a primit distincţia pentru cea mai bună actriţă, datorită prestaţiei din filmul grecesc “Attenberg”.

Juriul ediţiei de anul acesta, a 67-a, a Festivalului de la Veneţia a fost prezidat de cineastul american Quentin Tarantino.

Ultimele Articole