AcasăEconomieFinantarea Greciei nu va înceta dacă aceasta iese din zona Euro -...

Finantarea Greciei nu va înceta dacă aceasta iese din zona Euro – VIDEO

Potrivit planurilor Ministerului german de Finanțe, care ia în calcul ieșirea Greciei din zona euro, sumele de la EFSF care ajung direct la bugetul elen vor fi oprite. Însă miliardele obținute în urma obligațiunilor suverane vor continua să fie acordate Atenei, pentru a atenua șocul renunțării la moneda unică. Totodată, măsura ar permite Băncii Centrale Europene să împiedice pierderi care s-ar răsfrânge și asupra bugetelor statelor membre.

 

În plus, Grecia va rămâne în Uniunea Europeană, astfel că va putea primi bani de la Bruxelles, la fel ca și celelalte state. Un eventual program de asistență va fi însă finanțat de toate statele Uniunii. nu doar de cele din zona euro. După alegerile din 6 mai și trei încercări eșuate de a forma un guvern, varianta ieșirii Greciei din zona euro este tot mai insistent vehiculată.

 

Dacă Atena renunță la moneda unică, “nu va fi nici sfârșitul zonei euro, nici sfârșitul Uniunii“, a declarat Horst Seehofer, liderul creştin-Socialilor – aliaţii bavarezi ai cancelarului Merkel. “Trebuie să menținem forța economică a Germaniei, asta e mai important decât rămânerea Greciei în zona euro“, a spus Seehofer.

 

Ultimele Articole