Firea anunță următoarea mișcare! PSD se pregătește deja pentru alegerile din 2024

0
5
Firea anunță următoarea mișcare! PSD se pregătește deja pentru alegerile din 2024

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea atrage atenția că social-democrații nu trebuie să se pregătească pentru următoarele runde de alegeri cu oameni care „dezertează”, după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, îşi doreşte să revină în partid. Robert Negoiță a plecat din PSD înainte de alegerile locale, manevra fiind catalogată de Gabriela Firea drept o lovitură directă asupra candidaturii ei la Primăria Capitalei.

De menționat este faptul că, după locale, Firea și Negoiță și-au aruncat cuvinte grele. În partid se speculează că o revenire a lui Negoiță în PSD ar putea pune în pericol funcția de lider PSD București deținută de Firea.

„Interesul romanilor este sa-i aparam de o guvernare incompetenta. Interesul partidului este sa ramana alaturi de oameni, sa le aparam drepturile. Prioritatea noastra este opozitia in interesul cetatenilor.

Categoric, trebuie sa ne pregatim si pentru examenele din 2024, cand vor fi 4 tipuri de alegeri : locale, europarlamentare, parlamentare si prezidentiale. Dar cu oameni respectabili, competenti, loiali, de cursa lunga. Si care nu folosesc partidul ca pe o trambulina personala, dupa care, cand echipa are nevoie de ei, aleg sa dezerteze. Voi spune si alte lucruri in interiorul partidului, in forurile de conducere, asa cum trebuie sa procedeze orice politician respectabil. Nu vreau sa dau apa la moara celor care speculeaza ca in PSD sunt tensiuni”, a transmis marți Gabriela Firea.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, îşi doreşte să revină în partid, iar o decizie în acest sens urmează să fie luată în interiorul formaţiunii.

“Am avut discuţii cu domnul primar Robert Negoiţă. Doreşte să revină în PSD. E o decizie pe care o să o iau cu toţi colegii. Eu personal mi-aş dori ca domnul Negoiţă să revină în partid. Noi am avut o discuţie la Comitetul Regiunilor şi am dat o scrisoare către domnul Negoiţă să reintre din partea socialiştilor în Comitetul Regiunilor şi a fost acceptat acest lucru. Între oameni politici există şi anumite derapaje şi supărări, dar cred că interesul PSD va depăşi aceste mici neînţelegeri”, a spus Ciolacu, la DC News.

El a adăugat că Robert Negoiţă “a avut anumite derapaje şi anumite decizii greşite politic şi chiar greşite colegial”.