Firea iese la cumpărat locuinţe pentru medici şi asistente. Cine primeşte locuinţă de serviciu

Primăria Capitalei are pentru acest an un buget de 15 milioane de euro pentru achiziţia de locuinţe pentru medicii şi asistentele care lucrează în cele 19 spitale aflate în administrare.

 

Proiectul supus votului consilierulor generali ai Capitalei, care se vor întâlni pe 4 mai, prevede ca achiziţionarea locuinţelor să fie supusă aprobării CGMB, iar identificarea şi negocierea se va face de către o comisie mixtă compusă din specialişti numiţi de primarul Gabriela Firea.

 

„Demararea acestui proiect poate fi considerat un motiv întemeiat pentru care medicii şi asistenţii medicali să nu mai fie tentaţi să părăseacă ţara”, se arată în expunerea de motive. Primăria vrea să cumpere garsoniere şi apartamente cu două şi cu trei camere.

 

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a transmis Primăriei pe 20 februarie 2018, lista cu necesarul de locuinţe pentru angajaţii spitalelor: 406 apartamente şi 94 de garsoniere.

 

Pe 2 martie, primarul Firea anunţa intenţia de a cumpăra de pe piaţa liberă 500 de locuinţe pentru medici şi asistente.

 

Cele mai multe solicitări pentru locuinţe vin din partea angajaţilor de la Spitalul Colţea: 127 în total. S-au solicitat 17 garsoniere, 60 de apartamente cu două camere şi 50 de apartamente cu trei camere.

 

De la Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino se solicită 73 de locuinţe pentru infirmiere, registratori medicali şi îngrijitoare.

 

65 de angajaţi ai Spitalului Clinic Sf. Maria solicită locuinţe, iar personalul de la Spitalul Obregia solicită 31 de apartamente şi 21 de garsoniere.

 

În total, 509 locuinţe pe care Gabriela Firea vrea să le cumpere de pe piaţa liberă.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed