FIREA, refuzată de Guvern! A cerut bani deși a cheltuit milioane cu o reclamă electorală mascată

0
FIREA, refuzată de Guvern! A cerut bani deși a cheltuit milioane cu o reclamă electorală mascată

Primăria condusă de Gabriela Firea a solicitat Ministerului Finanțelor suma de 62,4 milioane de lei la rectificarea bugetară și spune că nu a primit nimic. ”Primăria Capitalei semnalează public faptul că Bucureștiul nu figurează în proiectul Guvernului de rectificare a bugetului de stat, publicat marti, 26 noiembrie, pe pagina web a Ministerului de Finanțe, se arată într-un comunicat al instituției. „Deși am comunicat prompt datele care ne-au fost solicitate pentru viitoarea rectificare bugetară, Bucureștiul nu apare în proiectul pe care Guvernul intenționează să îl adopte. Constat că nevoile bucureștenilor sunt ignorate de administrația centrală, în condițiile în care Bucureștiul este cel mai mare pol de dezvoltare a țării și cel mai mare contributor la PIB-ul României”, a declarat Gabriela Firea.

 

Finanțele au solicitat Municipiului București, “pentru proxima rectificare bugetară”, necesarul de finanțare până la sfârșitul anului pentru anumite categorii de servicii publice descentralizate din Capitală(creșe, cămine de bătrâni, evidența persoanelor etc).

 

Primăria Capitalei a răspuns punctual, în termenul indicat, solicitând – pentru aceste categorii de servicii publice – o suplimentare cu 62,4 milioane de lei a bugetului Capitalei, după cum urmează: 7,5 milioane lei pentru cămine pentru persoane vârstnice; 15,8 milioane lei – pentru creșe; 9,7 milioane – pentru servicii publice comunitare de evidență a persoanelor; 4,4 milioane lei – pentru contribuții pentru plată sprijin pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult;  25 de milioane de lei – pentru instituții de cultură descentralizate începând cu anul 2002.

 

Primăria Gabrielei Firea a cerut acei bani în condițiile în care face campanie electorală mascată la toate posturile de radio și tv.  Mai exact, s-au plătit 5,2 milioane de lei, în perioada 15 august – 15 noiembrie, ca să se promoveze realizarea unui spital, cel de copii Gomoiu, unde Corpul de Control al Guvernului a descoperit mari probleme.  De asemenea, pentru târgul de Crăciun, suma netă a achiziţiilor realizate este de 5,7 milioane lei. 

 

”Necesarul de suplimentare a bugetului Capitalei este mult mai mare, nu se rezumă la cele 62,4 milioane de lei solicitate de noi; această sumă corespunde punctual cererii venite de Ministerul de Finanțe. Ca de fiecare dată, subliniez că sumele pe care le solicităm nu sunt un moft, ci dreptul bucureștenilor, în calitate de contributori la formarea bugetului de stat. Reamintesc că Primăria Capitalei a fost dezavantajată încă de la construcția bugetului de stat din acest an, deși susținem costuri consistente la cele mai importante servicii de utilități publice – (termie, transport public, iluminat public etc) și investiții în proiecte de anvergură de care beneficiază de multe ori și români din alte orașe, nu doar bucureștenii – cum sunt cele în spitale și de infrastructură. Numai pentru serviciile RADET și STB, subvenția în acest an se ridică la 2 miliarde de lei”, a adăugat primarul Firea.