AcasăEconomieBurseFirma de brokeraj a lui Cătălin Chelu a fost admisă ca participant...

Firma de brokeraj a lui Cătălin Chelu a fost admisă ca participant la sistemul de compensare-decontare de către Depozitarul Central

Astfel, numărul instituţiilor autorizate de Depozitarul Central în calitate de participanţi la sistemul de compensare – decontare şi registru care nu deţin calitatea de agent custode a ajuns la 70.

City Invest are un capital de 550.000 de lei, divizat în 550.000 de acţiuni cu o valoare nominală de un leu. Chelu deţine 96% din titluri, în structura acţionariatului regăsindu-se şi două persoane fizice şi două societăţi cu răspundere limitată, fiecare cu câte 1% din acţiuni.

CNVM a restrâns activitatea firmei de brokeraj, în iulie 2009, deoarece capitalurile proprii au scăzut sub echivalentul în lei al sumei de 125.000 de euro, pentru care a primit autorizaţia de funcţionare, în condiţiile în societatea nu a intermediat tranzacţii.

Omul de afaceri a declarat la acea dată pentru MEDIAFAX că valoarea capitalurilor proprii a scăzut deoarece firma nu a avut activitate de la înfiinţare, în noiembrie 2008, iar angajaţii au fost plătiţi în acest interval din fondurile City Invest.

Ultimele Articole