Firmele care au debite restante de recuperat pot fi ajutate de un avocat din Iasi!

0
18

Daca ai creante de recuperat, activitatea comerciala a firmei tale ar putea avea de suferit. Datoriile incetinesc evolutia unei companii, lucru pe care orice antreprenor ar trebui sa-l evite. Din fericire, exista si o solutie eficienta pentru aceasta problema: contactarea unui avocat din Iasi de Drept Civil!

Acest specialist poate rezolva problema debitelor restante si poate restabili cursul firesc al activitatii comerciale pe care o desfasoara compania ta. El va gasi cea mai eficienta si rapida metoda de recuperare a datoriilor!

In ce situatii un avocat Iasi iti poate aduce banii inapoi?

  • Atunci cand anumite imprumuturi nu au fost restituite la timp;
  • Daca nu au fost achitate facturile fiscale;
  • In cazul in care contractele nu au fost respectate;
  • Atunci cand ai bani de recuperat, in urma contractelor de inchiriere, de prestari servicii si hotarari judecatoresti;
  • Alte debite restante, fara sa conteze tipul lor.

Creantele pot fi recuperate pe cale amiabila sau pe cale juridica, cea de-a doua varianta fiind pusa in aplicare doar daca negocierile cu debitorul nu au dat rezultate. Iata ce presupune fiecare metoda:

  1. Recuperarea debitelor restante pe cale amiabila

Aceasta este prima metoda incercata, deoarece ofera o solutionare avantajoasa pentru ambele parti implicate. Avocatul pe care l-ai angajat va contacta debitorul in incercarea de a stabili de comun acord modalitatea prin care va fi achitata plata. El va trimite notificari si somatii si va face negocieri in interesul clientului sau.

Daca discutiile amiabile au succes, un avocat din Iasi va stabili termenele de plata si va realiza un calendar in cazul platilor esalonate.

  1. Recuperarea debitelor restante in instanta

Atunci cand metoda amiabila nu da roade, un avocat Iasi poate trece la actiunea in instanta. Daca partile implicate nu se pot intelege cu privire la achitarea datoriei, specialistul va pregati toate documentele necesare pentru a duce procesul in fata autoritatilor competente.

El va intocmi un dosar cu actele care arata relatia dintre cele doua parti si care dovedesc ca una dintre parti are o datorie neachitata. Dosarul poate cuprinde atat contractele, facturile, cat si alte acte semnate de catre parti.

Ultima masura pentru recuperarea debitului restant este faza de executare silita sau formularea unei cereri prin care se cere insolventa debitorului (acesta trebuie sa aiba o datorie care depaseste 10.000 de Lei sau 6 salarii medii pe economie).

De ce sa alegi cabinetul de avocat Iasi Duhnea Dana Elena?

Acum ca ai aflat mai multe detalii despre modalitatile de recuperare a creantelor, trebuie sa stii la ce avocat din Iasi sa apelezi pentru a primi banii inapoi in cel mai scurt timp posibil. Ei bine, poti sa alegi cu incredere un specialist din cadrul cabinetului avocatiasiduhnea.ro.

Echipa acestui cabinet este formata din adevarati specialisti ai domeniului, care se vor folosi de experienta indelungata si de toate resursele pe care le au la indemana pentru a recupera datoriile restante si pentru a restabili activitatea comerciala a firmei tale.

Cabinetul Duhnea Dana Elena trateaza cu profesionalism fiecare caz in parte si are experti in fiecare arie a Dreptului. Asadar, indiferent de problema cu care te confrunti, vei putea beneficia de consultanta, asistenta juridica si de reprezentare in instanta!