x


 • EUR
  4.6669
  USD
  4.0761
 • 16° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  5 km/h
  Umiditate

  70%
  Presiune

  34203 hPa
string(4) "news"

Fiul celui mai BOGAT bancher român, angajat la Nuclearelectrica!

Marius Ioan Dănilă, fiul lui Nicolae Dănilă, considerat cel mai bogat bancher din România și cel care a fost susținut politic de Viorel Hrebenciuc ca să ajungă în Consiliul de Administrație al BNR, a fost angajat la compania strategică a statului Nuclearelectrica.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 14.11.2017, 11:11 | Actualizat: 14.11.2017, 11:11

Marius Dănilă (foto) a primit postul de expert financiar, începând cu data de 10 noiembrie, pe o perioadă determinată de 4 luni, potrivit informațiilor primite de la Nuclearelectrica la solicitarea „României libere”.

Dar, conform surselor noastre, Marius Ioan Dănilă (42 de ani) este pregătit să preia funcția de director financiar al producătorului de electricitate, ocupată în prezent de Mihai Darie, al cărui mandat expiră însă în luna februarie a anului viitor. Funcția este extrem de importantă, în contextul în care Nuclearelectrica se pregătește de investiții uriașe, cum e retehnologizarea Reactorului 1 de la Cernavodă, ale cărei costuri sunt evaluate la 1,2-1,5 miliarde de euro. Cel mai mare proiect va fi finalizarea reactoarelor 3 și 4, unde finanțarea principală va fi asigurată de compania chineză China General Nuclear Power, cu care statul român se află în negocieri.

Reprezentanții Nuclearelectrica afirmă, totuși, că angajarea lui Marius Dănilă s-a făcut prin concurs și cu publicarea anunțului pe site-ul companiei, în aplicația dedicată recrutării de personal, pentru acest post fiind depuse trei candidaturi.

Fost angajat la BCR și la o firmă de-a lui Comănescu

Potrivit CV-ului postat pe rețeaua Linkedin, Marius Dănilă a absolvit Academia de Studii Economice în 1997, unde a obținut apoi și doctoratul, dar a făcut studii și la Universitatea din Reading (Marea Britanie), între 1998-1999, sau la Școala de Înalte Studii Comerciale din Montréal (2005-2006).

 

 

mai multe, pe Romania Libera