AcasăEconomieFlorin Cîţu: Ar fi pentru mine bizar să aud un liberal să...

Florin Cîţu: Ar fi pentru mine bizar să aud un liberal să spună că preţurile au crescut prea mult / Eu nu cred că liberalii dau comunicate în care spun că preţurile cresc prea rapid sau că doresc intervenţii în piaţă. Nu s-a discutat în PNL

Preşedintele Senatului a fost întrebat cum comentează opinia PNL potrivit căreia ministrul de Finanţe trebuie să vină cu un plan privind stoparea creşterii preţurilor la carburanţi. 

”Nu cred că liberalii vin cu o soluţie de intervenţie în piaţă. PNL nu are în programul de guvernare. Nu am văzut, în PNL nu s-a discutat această problemă, ar fi pentru mine bizar să aud un liberal să spună că preţurile au crescut prea mult, când noi, liberalii, credem că preţurile sunt reglementate de piaţă, nu aşa, aleator.  Astăzi, România este o economie de piaţă, avem în Constituţie acest lucru”, a spus Florin Cîţu. 

El a precizat că ”pentru că liberalii înţeleg asta, şi Ordonanţa cu specula este dată pentru situaţii extreme, de război, etc”.

”Nu putem vorbi de speculă într-o economie de piaţă. Eu nu cred că liberalii dau comunicate în care spun că preţurile cresc prea rapid sau că doresc intervenţii în piaţă. Asta nu este în spiritul liberal şi nu s-a discutat în PNL. Ceea ce ştiu eu în PNL, acum, este programul de guvernare, unde scrie foarte clar că nu vom intrduce taxe şi nu spune nimic de intervenţii cu bocancii în economie”, a completat Cîţu. 

Liberalii au transmism marţi, un comunicat în care susţin că sunt o serie de măsuri fiscale prin care poate fi atenuată creşterea preţului la carburanţi, iar Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă.

 

Ultimele Articole