x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(16) "instant-articles"

Florin Cîțu, despre disponibilizări: La neprofesioniști, la LENEȘI, acolo sigur se va umbla

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat, sâmbătă, că Guvernul nu are în plan tăieri din salarii și pensii nici anul acesta, nici în 2020, precizând însă că "se va repara situaţia", "sigur se va umbla la neprofesioniști, la leneși".

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 01.12.2019, 10:49

“Nu se vor tăia salariile și nici pensiile. Aici mi se pare foarte ciudat că, în explicarea bugetară, au fost incluși bani pentru salarii care nu au fost date vreo doi trei ani de zile, în învățământ și sănătate. Această guvernare, din momentul în care a venit, a făcut niște reparații. Dacă am fi vrut să tăiem pensiile sau salariile am fi făcut-o deja. Nu se va întâmpla asta în viitor, în 2020. Niciunul dintre colegii mei, premierul, miniștrii sau președintele Iohannis nu au spus că se vor tăia salariile sau pensiile. Din contră, au spus că pentru anul viitor, legea bugetului de stat va fi construită pe legislația în vigoare”, a spus Cîţu.

 

Totodată, în ceea ce privește disponibilizările din sectorul bugetar, Cîțu a explicat că fiecare minister în parte trebuie să facă un audit, întrucât nu este la curent cu situația actuală.

 

“Avem 16 ministere din 24, câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit să vadă ce se întâmplă în interior. Dacă aparatul este supradimensionat, cum își face fiecare treaba și asa mai departe. Vom vedea care este rezultatul acestei analize. Cum a spus și premierul și cum am mai spus și eu, la neprofesioniști, la leneși, acolo sigur se va umbla. Dar nu va fi vorba de disponibilizări, ci de repararea situației”, a mai spus ministrul Finanțelor, la Antena 3.