Florin Cîțu promite că taxele NU vor crește în anul 2021

0
14
Florin Cîțu promite că taxele NU vor crește în anul 2021

„Nu veți vedea creșteri de taxe anul viitor. Am mai spus asta. Este primul guvern care scoate toate taxele puse de socialiști. Toate acele taxe introduse de Marcel Ciolacu, Sorin Grindeau și toată gașca”, a declarat Florin Cîțu.

 

Tătaru: Nu vom ajunge să alegem între pacienți. Medicul român știe ce înseamnă greul și lipsurile

 

Ministrul Fianțelor a spus că bugetul va fi prezentat după învestirea noului guvern.

„PNL va prezenta până atunci viziunea sa pentru bugetul pe anul viitor. Nu avem nevoie de taxe ca să aducem bani la buget. Am demonstrat că putem aduce bani la buget cu mai puține taxe. În 2020, guvernul liberal e primul care scoate toate taxele introduse de socialiști”, a declarat Cîțu.

Vești foarte rele pentru locuitorii din cinci județe! Bucureștenii încep să își facă speranțe

Sâmbătă, social-democrații i-au acuzat pe liberali că ar pregăti majorarea taxei TVA, care ar putea fi aplicată rapid și cu efect imediat. Aceștia susțin că PNL amână proiectul legii bugetului până după alegeri pentru a nu se vedea ce se întâmplă dacă PNL ar rămâne la guvernare.

În replică, Florin Cîţu a răspuns că Ministerul Finanţelor nu prezintă în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal.

Ministrul de Finanţe şi-a argumentat poziţia postând articolul 35 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, care prevede că atunci când alegerile parlamentare sunt organizate în ultimele trei luni ale anului, MFP depune la Guvern proiectele bugetelor pe anul următor după învestirea noului Guvern.