Florin Jianu: 98,5% dintre întreprinzătorii intervievaţi de noi sunt afectaţi în acest moment de scumpirea preţurilor la carburant, gaze sau energie / 3 din 10 se gândesc la reducerea personalului şi 1 din 10 se gândeşte să îşi închidă firma

”Mi-aş dori mai degrabă soluţii decât discuţii, vedeţi, deja suntem la sfârşitul lui februarie, foarte puţine decizii s-au luat până în acest moment. 98,5% dintre întreprinzătorii intervievaţi de noi, Consiliul Naţional al IMM-urilor, într-un chestionar, au arătat că sunt afectaţi în acest moment de scumpirea preţurilor, fie la carburant, fie la gaze sau la energie electrică”, a spus Florin Jianu.

Preşedintele Consiliului Naţional al IMM-urilor a arătat, despre măsurile aşteptate de la Guvern, că ”orizontul de timp este depăşit”. 

”Din analizele pe care le-am făcut, să preîntâmpine această criză, situaţia actuală este legată de faptul că 8 din 10 IMM-uri şi-au restrâns investiţiile, acesta este un prim semnal al unei crize, în ceea ce înseamnă mediul economic. Pentru 3 din 10 întreprinzători, investiţiile în educaţia resurselor umane, digitalizare, nu mai sunt valabile, 3 din 10 întreprinzători se gândesc la reducerea personalului şi 1 din 10 se gândeşte să îşi închidă firma”, a mai precizat Jianu. 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Parlament, că i-a cerut ministrului Finanţelor o simulare despre ce înseamnă acciza la carburant şi cât este componentă din preţ şi că ”o intervenţie, pe o perioadă limitată, de înjumătăţire a accizei, ar avea şi un efect benefic asupra inflaţiei”.

Potrivit liderului PSD, cu o astfel de măsură, preţul ar scădea cu 1,2 lei/litru şi a adăugat că va merge cu propunerea, marţi, în şedinţa coaliţiei.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri