Florin Spătaru: Competitivitatea companiilor trebuie să fie obiectivul principal al UE atunci când intervenim legislativ asupra activităţii sectorului privat

Una dintre cele mai importante dezbateri din cadrul COMPET a vizat abordarea generală a Directivei privind sustenabilitatea şi guvernanţa corporativă.

„România sprijină obiectivul directivei bazat pe Principiile directoare ale ONU privind desfăşurarea activităţilor comerciale precum şi pe Ghidul OCDE privind conduita responsabilă în afaceri şi orientările sectoriale. România acordă o atenţie deosebită echilibrului dintre necesitatea de a nu împovăra companiile UE, fără a pierde din vedere nivelul necesar de ambiţie. Efectul unei propuneri neancorate în realitatea imediată şi în cea previzionată pe termen mediu prezintă riscul unui rezultat invers proporţional cu obiectivul directivei.”, a afirmat Florin Spătaru, potrivit comunicatul de presă al Ministerului Economiei.

Actul privind Cipurile a fost de asemenea unul dintre documentele vizate în timpul discuţiilor Consiliului Economic de la Bruxelles.

„Pentru România este deosebit de importantă asigurarea unui cadru adecvat care să stimuleze investiţiile, atât publice, dar mai ales private, în producţia de semiconductori şi considerăm că această iniţiativă legislativă reprezintă o oportunitate de a dezvolta industria semiconductorilor. Atragerea de investiţii, în capacităţi noi de producţie, în parteneriat cu producători europeni interesaţi, reprezintă o direcţie prioritară pentru ţara noastră, a intervenit ministrul Spătaru.

În marja COMPET, ministrul Economiei Florin Spătaru a participat la două întâlniri bilaterale cu Kerstin Jorna, Directorul General pentru Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri şi Roberto Viola, Directorul General pentru Comunicaţii şi Tehnologie din cadrul Comisiei Europene.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed