FMI dezminte orice acord între Grecia şi creditorii ei

„Au fost progrese în ultimele zile, dar problemele nesoluţionate trebuie încă rezolvate înainte ca un acord complet să fie încheiat”, a afirmat Fondul Monetar Internaţional într-un comunicat foarte scurt, citat de AFP.

Anterior în timpul zilei, ministrul grec de finanţe Yannis Stournaras a anunţat un acord cu troica de creditori /FMI, UE, BCE/ asupra unui nou pachet de austeritate ce prevede 13,5 miliarde de euro de economii bugetare pe doi ani şi o amânare de doi ani pentru a însănătoşi conturile ţării.

Acest acord condiţionează plata către Grecia a unei noi tranşe de ajutor de 31,5 miliarde de euro, blocată din iunie şi vitală pentru ţara ameninţată să rămână fără finanţare.

Comisia Europeană a fost prima care a dezminţit existenţa acestui acord, recunoscând că „progrese substanţiale” au fost realizate, dar adăugând că „problemele importante” trebuie încă rezolvate.

În comunicatul său, FMI adaugă de asemenea că problema de finanţare a ţării ar urma să fie „discutată” între creditorii publici şi Grecia, fără ca totuşi să precizeze vreun termen.

Fondul susţine ca Grecia să obţină încă doi ani pentru a-şi reduce deficitul, în timp ce se îngrijorează că ar putea apărea o „gaură de finanţare” în această perioadă, aminteşte AFP.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed