x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

FMI ne anunță că nu stăm bine deloc

Senatorul liberal Florin Cîțu dezvăluie un raport al FMI care confirmă datele îngrijorătoare ale Comisiei Europene și ale agențiilor de rating.

Author: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.04.2019, 9:58

Fondul Monetar Internațional (FMI) estimează că România va depăși în 2019 și în 2020 deficitul bugetar maxim de 3%, confirmând datele Comsiei Europene și ale agențiilor de rating. Conform unei dezvăluiri a lui Florin Cîțu, țara nostră va avea un deficit de 3,8% în acest an și de 4,1% în 2020. Comisia Europeană, prin tratatul de la Maastricht, nu acceptă un deficit mai mare de 3%. În ultimii ani, România s-a mențiunt cu greu în acestă limită.  „FMI îi da în cap guvernului Dragnea cu estimările pentru deficitul bugetar! FMI a publicat estimările pentru deficitul bugetar al României în 2019 și 2020. FMI confirmă estimările Comisiei Europene și ale agențiilor de rating și infirmă, cum este și normal, manipulările guvernului PSD+ALDE. FMI estimează un deficit de 3.8% în 2019 și de 4.1% în 2020!!!”, a scris Cîțu pe Facebook. Deficit este atunci când cheltuielile statului sunt mai mari decât veniturile.

 

Acesta spune că deficitele unor state care sunt într-o criză economică majoră, precum Turcia și Argentina, sunt mai mici decât ale României. Argentina are un deficit estimat la 2,1% pentru anul acesta și de 1,5% pentru 2020, iar Turcia are deficitul estimat la 3,1% în 2019 și 3,5% în anul următor. „Argentina și Turcia, țări în criză economică majoră, au deficite estimate mai mică decât România. Atât de jos au dus PSD+ALDE economia României. Asta în condițiile în care economia României se prăbușește, deficitul de cont curent a explodat, dobânzile sunt cele mai mari din UE, investitorii fug din România, prețurile au explodat, etc. Deficite mari, bugetare și de cont curent, înseamnă, inflație și dobânzi și mai mari că până acum, urmate de șomaj”, a mai spus senatorul liberal.

 

 

Comisia Europeană estimează un deficit de 3,4% în 2019 și unul mai mare în 2020 pe fondul creșterii consistente a salariilor în sectorul bugetar. Totodată, Standard & Poor’s a estimat deficitul bugetar al României din acest la 3,3%, iar cel de anul viitor la 3,5%.