x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(16) "instant-articles"

Folosești Waze?! Poți rămâne fără permis! „Sunt foarte aspre noile modificări”

Șoferii nu vor mai putea să folosească aplicația Waze chiar dacă au tablete montate pe bordul mașinii sau dacă au telefonul pe un suport special.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 19.09.2019, 14:47

Rămâi fără permis dacă mai încalci și altă regulă de circulație

„Aceste modificări vor intra în vigoare în data de 12.10.2019. Sunt mult mai aspre sancțiunile, în acest moment conducătorul auto care folosește telefonul mobil, pentru că este aceeași situație, faptul că îl ține în mână și vorbește la telefon sau tastează, este sancționat cu 2 sau 3 puncte de amendă și 2 puncte de penalizare. Din octombrie, amenda este de la 6 la 8 puncte și 4 puncte de penalizare pentru simpla contravenție de utilizare a telefonului mobil. O altă situație care va fi foarte disputată și discutată este aceea în care concomitent cu utilizarea telefonului mobil, șoferul mai încalcă o altă regulă de circulație. Atunci, pe lângă sancțiunea de 4 sau 5 puncte de amendă, legea mai prevede și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile. Sunt foarte aspre noile modificari” ,a declarat pentru B1.ro Claudiu Costea, purtător de cuvânt la Brigada Rutieră București.

Șoferii vor putea totuși folosi telefonul dacă sunt blocați în trafic sau la semafor, mai spune reprezentantul Poliției.