Fondul românesc de investiţii Agista deţine aproape 7% din Bittnet, grup românesc de companii IT listat la Bursa de Valori Bucureşti

”Agista, primul fond românesc de investiţii, în curs de autorizare, care investeşte în IMM-uri locale cu scopul de a le lista la bursă şi a le face performante pe piaţa de capital, a achiziţionat un pachet suplimentar de acţiuni în Bittnet, grup românesc de companii IT listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti. Prin creşterea participaţiei la aproape 7%, Agista validează poziţia grupului Bittnet de jucător strategic în educaţie şi integrare de soluţii IT pe piaţa românească şi recunoaşte capacitatea companiei de a contribui la transformarea digitală a companiilor din România”, anunţă fondul.

De la lansarea din martie anul acesta şi până în prezent, Agista a intrat în acţionariatul unor companii precum FORT (fosta Global Resolution Experts), Eplus Smart Energy, Chromosome Dynamics, Dendrio şi altele.

 În următorii doi ani are în plan să realizeze peste 20 de investiţii în companii locale cu potenţial care au un produs bine definit, o piaţă în creştere şi capacitatea internă de a se dezvolta. Agista urmăreşte să accelereze companii cu cifra de afaceri între 3-15 milioane euro, iar valoarea unei investiţii este între 0,5-2 milioane euro.

„Bittnet este unul dintre cele mai bune exemple în care Agista îşi poate îndeplini rolul strategic de a contribui la creşterea accelerată a companiei, construind în continuare pe fundamentul şi viziunea fondatorilor. Toate eforturile noastre comune de aici încolo vor fi concentrate pe a transforma Bittnet într-un jucător regional, în acest sector extrem de competitiv. Cred cu tărie că potenţialul acestei companii este peste nivelul apreciat de piaţă în acest moment. Iar perioada următoare va demonstra valoarea pe care Agista şi Bittnet o pot crea împreună”, a declarat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

Investiţia în Bittnet este, pentru Agista, în linia cu teza investiţională şi filosofia de business. Este a şasea investiţie în sectorul IT&C din portofoliul Agista.

”În toată istoria Bittnet ne-am bucurat de susţinere din partea unei serii de investitori vizionari, care au crezut în potenţialul nostru de dezvoltare pe termen lung. Considerăm că dezvoltarea prin M&A va continua să aducă valoare pe termen mediu şi lung şi va creşte amprenta Grupului, ţinând cont de succesul proiectelor de achiziţii anterioare”, a spus Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Agista caută să susţină prin capital şi know-how acele companii ale căror produse sunt sau devin esenţiale pentru societate. Fondul în curs de autorizare Agista acţionează ca un investitor ancoră, cu deţineri minoritare, dar cu un rol strategic având reprezentant în Consiliul de Administraţie.

”Momentul pe care piaţa de capital românească îl traversează este unul dificil şi cred că rolul investitorilor instituţionali sau de tip ancoră se poate dovedi crucial. Din păcate specificul local pare a fi tranzacţionarea unui număr restrâns de titluri de tip blue chip, ceea ce duce la apariţia unui vid de lichiditate pe companii mai mici cu potenţial. Filosofia mea este aceea că întreg ecosistemul de furnizori de capital ar trebui să investească şi în potenţial. Doar astfel vom avea o nouă generaţie de blue chip-uri”, a mai adăugat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

Bittnet Group este prima companie din domeniul IT din România listată la Bursa de Valori Bucureşti şi singura de pe Piaţa Reglementată. În prezent, grupul este format din companii ce oferă expunere investitorilor către întreaga industrie IT&C din România în diverse domenii de activitate, precum educaţie, infrastructură şi cloud, securitate cibernetică, aplicaţii de business, dezvoltare software. În primele şase luni de zile din acest an, Bittnet Group a raportat venituri consolidate de 70 de milioane de lei, o creştere cu 45% faţă de aceeaşi perioadă din 2021.

Agista este primul fond de investiţii în curs de autorizare românesc care accelerează IMM-urile locale, dedicat pieţei AeRO, prin instrumentele pieţei de capital. Agista este un brand Impetum Group, grupul românesc format din reunirea celor 4 brand-uri: CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România cu 20 de ani de experienţă în management de criză, ROCA Investments, private equity care urmăreşte consolidarea şi scalarea IMM-urilor, ROCA X, venture capital destinat start-up-urilor disruptive din piaţa de tehnologie şi Agista, fond de investiţii în curs de autorizare care scalează IMM-urile locale prin piaţa de capital.

Bittnet a fost fondată în anul 2007 de către fraţii Mihai şi Cristian Logofătu ca o companie de training şi soluţii IT în România şi în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT&C din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, FORT, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, ISEC Associates, Computer Learning Center, Nenos Software & Nonlinear, Optimizor, 2Net Computer şi TopTech. Grupul Bittnet este listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul BNET.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri