AcasăEconomieForbes Ucraina estimează că Rusia a cheltuit 28 de miliarde de dolari,...

Forbes Ucraina estimează că Rusia a cheltuit 28 de miliarde de dolari, respectiv un sfert din bugetul său anual, pentru războiul din Ucraina

”EstImarea include costurile directe necesare pentru sprijinirea operaţiunilor militare, dar nu include cheltuielile constante pentru apărare sau pierderile legate de economie”, potrivit Forbes.

”În 2021, toate veniturile bugetare ale Rusiei s-au ridicat la 340 de miliarde de dolari”, relatează Forbes. În consecinţă, Rusia a cheltuit deja un sfert din veniturile de anul trecut pe operaţiuni militare.

Potrivit Forbes, costurile acestea erau ”acceptabile” în primăvară, având în vedere că Moscova a primit aproximativ 1 miliard de euro pe zi pentru petrol şi gaze, însă situaţia este diferită în prezent.

”Veniturile bugetului federal al Federaţiei Ruse din exportul de petrol şi gaze sunt în scădere. Rusia a pierdut deja cea mai mare parte din piaţa europeană de gaze după întreruperea furnizării prin Nord Stream. Sancţiunile asupra petrolului rusesc vor începe în decembrie”, mai scrie Forbes.

Ultimele Articole