x


 • EUR
  4.5988
  USD
  3.9154
 • 15° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  29 km/h
  Umiditate

  93%
  Presiune

  33661 hPa
string(8) "economie"

Fost ministru de Finanţe: România riscă să piardă fondurile UE, iar deficitul sare de 4%

România nu are acreditată nici o Autoritate de Management şi riscă să nu primească nici un ban de la Comisia Europeană. Acest lucru ar putea creşte deficitul la peste 4%, a declarat, pentru MEDIAFAX, Eugen Teodorovici, membru în Comisia buget-finanţe a Senatului şi fost ministru al Finanţelor.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Mediafax | Publicat: 17.02.2017, 13:09 | Actualizat: 17.02.2017, 13:09

În prezent, România nu are acreditată nici o Autoritate de Management şi nici Autoritatea de Certificare şi Plată de la Ministerul Finanţelor, care verifică şi trimite la Bruxelles toate facturile proiectelor finanţate din fonduri europene, a declarat, pentru MEDIAFAX, senatorul PSD, Eugen Teodorovici, membru în Comisia buget-finanţe a Senatului şi fost ministru al Finanţelor şi al Fondurilor Europene, scrie Mediafax.ro.

 

“Ca să putem să beneficiem de banii europeni care estimăm că vor intra în ţară în acest an, trebuie să avem sistemul naţional acreditat. Adică toate structurile statului să fie acreditate de către Curtea de Conturi, respectiv Autoritatea de Audit, astfel încât să putem trimite facturile să fie decontate la Bruxelles. Statul trebuie să facă obligatoriu plăţi în ţară fiindcă economia nu poate sta în loc. Asta înseamnă că banii se vor plăti de la bugetul de stat şi nu din fondurile europene alocate României, adică se intră pe deficit. Se dă peste cap toată prognoza legată de deficit şi de creştere economică fiindcă nu mai sunt veniturile pe care am mizat”, a precizat Teodorovici.