x


 • EUR
  4.6497
  USD
  3.9565
 • 8° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  56%
  Presiune

  34101 hPa
string(7) "externe"

Fost oficial american: “Doar 70 de zile până la debutul crizei financiare. Este calmul dinaintea unei furtuni gigantice”

În numai câteva săptămâni, disfuncționalitățile de la Washington vor împiedica o ridicare a plafonului îndatorării pentru SUA, iar aceasta va antrena panică în piață, spune David Stockman, fost oficial în Administrația Reagan, care anticipează o furtună financiară „gigantică și înspăimântătoare”. El anticipează o scădere cu cel puțin o treime a bursei de la nivelurile actuale. „Guvernul va intra în criză, înainte ca piața să-și dea seama ce se întâmplă.”

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.06.2017, 7:41 | Actualizat: 13.06.2017, 7:41

Doar 70 de zile până la debutul crizei financiare. Aceasta este anticiparea lui David Stockman, fondator la Heartland Industrial Partners și care, în timpul mandatului prezidențial al lui Ronald Reagan, a ocupat funcția de director al Office of Management and Budget (OMB).

 

Argumentul său este că recentele fricțiuni dintre Administrația Donald Trump și reprezentanți ai establishment-ului arată un Washington disfuncțional și că țara este neguvernabilă.

 

„Nu știu ce fumează cei de pe Wall Street. Ar trebui să iasă din cazinou, cât timp mai este sigur”, a declarat Stockman într-o intervenție pentru postul de televiziune CNBC. Dacă Senatul s-a implicat într-o isterie „RussiaGate”, scandal pentru care nu este nicio bază și nicio dovadă, aceasta arată blocajul la nivelul politic.

 

Nu mai poate fi vorba despre reforme fiscale, proiecte de infrastructură și stimuli. Din august-septembrie, autoritățile americane vor funcționa pe avarie, Congresul nefiind în măsură să ridice plafonul de îndatorare al țării.

 

Citește mai mult la profit.ro.