x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(16) "instant-articles"

Fost șef ANAF: Sute de milioane de lei pentru salariile unor angajați FĂRĂ activitate

Se toaca zeci de milioane de lei anual cu plata a peste 300 de angajați ai vamii în birouri vamale care nu realizează NICI MĂCAR O OPERAȚIUNE de vămuire. Puteți crede asa ceva?

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.06.2019, 10:45

Gelu Diaconu, fost președinte ANAF în epoca Ponta, a scos în lumină ineficiența administrației publice în era PSD, explicând că sunt cheltuite anual zeci de milioane de lei pentru plata a 300 de angajați ai vămii, în birouri vamale care nu realizează nici măcar o vămuire.

El a explicat că, deși a încercat să elimine această supradimensionare printr-o Hotărâre de Guvern în 2016, tehnocrații și, ulterior, social-democrații au neglijat acest act normativ – fie pentru că au fost induși în eroare, fie din rea-voință.

 

„Un mic exemplu despre cum funcționează administrația publica în epoca pesedista!

 

Lăsasem un proiect de HG în 2016 pentru desființarea acestor posturi, proiect aruncat la cosul de gunoi de gloata dragnista bugetofaga, dupa ce reusisera sa-i pacaleasca pe naivii tehnocrati in 2016 ca e nevoie de ele. Stiau ca vor prelua repede puterea si era pacat sa dispara niste posturi numai bune pentru gasca de pilosi si amante.

 

Mai mult, au reusit sa-si pregateasca terenul si sa-i pacaleasca pe aceiasi tehnocrati sa infiinteze la nivelul aparatului central vamal o funcție complet inutila, de tăiat frunze la caini: cea de vicepreședinte. Apoi, dupa 2016, au mai infiintat si ei inca una de director general adjunct, la fel de inutila.

 

Se toaca astfel lunar, numai pentru aceste doua funcții, mai mult de o suta de mii de lei pe salariile brute, deplasări în tara și în străinătate, secretariat, cabinet cu consilieri, șoferi si 3-4 autoturisme avute zilnic la dispoziție!!