Fosta soție a lui Jeff Bezos de la Amazon, mai bogată ca niciodată. Cu cât i-a crescut averea după divorț, fără să facă nimic

0
6
Fosta soție a lui Jeff Bezos de la Amazon, mai bogată ca niciodată. Cu cât i-a crescut averea după divorț, fără să facă nimic

Fosta soție a lui Jeff Bezos de la Amazon, mai bogată ca niciodată. Dacă la momentul divorțului de fondatorul Amazon,  MacKenzie a plecat cu circa 39 miliarde dolari, acum acțiunile Amazon îi aduc 57 miliarde dolari, ceea ce o face a 12-a cea mai bogată persoană din lume, potrivit CNN.

Și Jeff Bezos a ajuns la o avere pe care nu a mai avut-o nici măcar înainte de divorț. Mai precis, averea nr.1 în lista miliardarilor valorează 172 de miliarde de dolari, un nou record pentru cea mai bogată persoană din lume, conform Bloomberg Billionaire Index.

În această săptămână, Bezos a depășit recordul său anterior de avere pe care l-a atins înainte de divorțul său de la fosta sa soție MacKenzie.

Anul trecut, cuplul a divorțat după 25 de ani de căsătorie,iar soția a primit 25% din acțiunile Amazon (AMZN) ale cuplului, ceea ce reprezintă aproximativ o pondere de 4% din companie. Cu alte cuvinte, soția lui Bezos a făcut peste 20 de miliarde de dolari în ultimul an!

În ce condiții au divorțat soții Bezos

Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon şi cel mai bogat om din lume,a finalizat divorţul de soţia sa, MacKenzie Bezos, exact în urmă cu un an, în iulie 2019 după ce cei doi au ajuns la o înţelegere financiară care se ridică la 38 de miliarde de dolari.

Potrivit înţelegerii, MacKenzie Bezos, în vârstă de 49 de ani, a primit aproximativ 19,7 milioane de acţiuni la Amazon.com, respectiv 4% din companie, valoare care se ridica atunci la 38,3 miliarde de dolari.

În urma acestei înțelegeri financiare, fosta soție a lui Jeff Bezos a sărit direct pe locul al 22-lea în topul miliardarilor realizat de Bloomberg.

Divorţul a fost pronunţat la o instanţă din King County, statul american Washington. Jeff Bezos, în vârstă de 55 de ani, a păstrat 12% din compania Amaon.

MacKenzie Bezos a declarat anterior că va renunţa la acţiunile la publicaţia The Washington Post şi la compania de explorare spaţială Blue Origin în favoarea lui Jeff Bezos, căruia îi va ceda şi dreptul de vot pentru restul de acţiuni pe care le deţinea la Amazon.

Averea ex-soției lui Bezos atinge un nou record