x


  • EUR
    4.8337
    USD
    4.2959
string(5) "banci"

Fost ministru al Finanţelor, numit în Consiliul de Administraţie al BRD

Bogdan Drăgoi, fostul ministru al Finanţelor, a fost numit în Consiliul de Administraţie al BRD.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 18.04.2019, 16:36

BRD Groupe Societe Generale şi-a ales astăzi administratori noi în Consiliul de Administraţie al băncii: fostul ministru al Finanţelor, Bogdan Drăgoi, Philippe Laurent Charles Heim și Liliana Feleagă, pentru un mandat de 4 ani (numirile sunt sub condiţia obţinerii aprobării prealabile începerii exercitării funcției, emisă de Banca Naţională a României). Totodată, în AGA extraordinară a băncii a fost decisă distribuirea a 73.9% din profitul distribuibil de 1,54 miliarde de lei. Dividentul brut per acţiune a fost stabilit la 1,64 lei, scrie economica.net. 

 

AGA Ordinară din 18 aprilie 2019 a BRD a aprobat: reînnoirea mandatului de administrator al Petre Bunescu, pentru o perioadă de 4 ani, începând cu data de 18.04.2019 și numirea următorilor 3 administratori: Bogdan-Alexandru Drăgoi, Philippe Laurent Charles Heim și Liliana Feleagă, pentru un mandat de 4 ani (numirile sunt sub condiţia obţinerii aprobării prealabile începerii exercitării funcției, emisă de Banca Naţională a României, conform dispoziţiilor legale în vigoare şi termenul mandatului începe să se calculeze de la data emiterii aprobării prealabile începerii exercitării funcției).

În cadrul aceleiași AGA Ordinare, Bogdan-Alexandru Drăgoi și Liliana Feleagă au fost desemnați în calitate de administratori independenți. Totodată a fost prelungit mandatul de administrator al lui Petre Bunescu, fost vicepreşedinte al băncii şi membru în comitetul executiv al băncii. Administratorii sunt membri ai Consiliului de Administraţie şi nu au funcţii executive.