Franţa reduce cheltuielile şi creşte taxele pentru scăderea deficitului bugetar

Cea mai mare contribuţie la atingerea ţintei de deficit urmează să fie adusă de reducerile de cheltuieli, a anunţat guvernul. Statul va continua să îngheţe cheltuielile publice şi transferurile către autorităţile locale, respectiv va menţine politica de a înlocui doar jumătate din funcţionarii publici care se retrag.

 

Totodată, executivul va cere parlamentului să identifice economii suplimentare de un miliard de euro în timpul dezbaterilor pentru buget.

 

Măsurile de taxare pentru companiile mari, anunţate deja, vor aduce fonduri suplimentare de două miliarde de euro la buget în anul următor, iar guvernul va păstra o taxă pentru persoanele cu venituri mari până la coborârea defcitului sub 3% din PIB. Autorităţile vizează, de asmenea, o majorare a taxelor pe alcool, tutun şi băuturi răcoritoare care conţin zahăr.

 

Executivul francez va continua procesul de eliminare de scutiri fiscale, care a adus în acest an la buget 11 miliarde de euro.

 

Incluzând şi economiile care trebuie identificate de parlament, deficitul bugetar al Franţei va coborî cu 15 miliarde de euro în anul următor, la 80,8 miliarde de euro, arată proiectul de buget.

 

Franţa a revizuit în scădere prognoza de creştere economică pentru anul următor, de la 2,25% la 1,75%, după ce economia a stagnat în trimestrul al doilea al acestui an.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed