AcasăEconomieFT: Dacă euro cade, Europa riscă să se prăbuşească

FT: Dacă euro cade, Europa riscă să se prăbuşească

Criza datoriilor este din ce in ce mai mare, iar moneda europeană nu dă semne de revenire, afirmă Financial Times. Atat timp cat acelasi nivel de capital politic va fi investit in sustinerea euro, uniunea monetara va supravietui, afirmă jurnaliştii. Totusi, discutiile, din ultima perioadă, dintre investitori si unii dintre politicienii europeni au vizat intrarea in incapacitate de plata a Greciei.

 

În opinia Financial Times, cea mai neagră ipoteză este intrarea Greciei in incapacitate de plată. Acest scenariu pare inevitabil, în condiţiile în care liderii politici par să fi epuizat toate metodele de salvare a Europei. Efectele unui default nu se vor limita la Grecia pentru ca investitorii se vor intreba cine urmeaza. Singura sansa de salvare, în opinia jurnaliştilor, ar fi ca Banca Centrala Europeana sa actioneze precum un “intrerupator” de circuit si sa cumpere obligatiuni suverane ale tarilor aflate sub presiune.

 

Dar si acest lucru ar presupune un acord al statelor din zona euro. Daca nici in aceasta situatie acestea nu se va ajunge la o solutie comuna, atunci si alte tari ar putea urma traseul Greciei.Cand Atena va intra in incapacitate de plata, exista un mare risc ca moneda europeana si Europa sa se prabuseasca, este concluzia Financial Times.

Ultimele Articole