AcasăEconomieFT: Regatul Unit plănuişete să întrerupă livrări de gaze către UE, în...

FT: Regatul Unit plănuişete să întrerupă livrări de gaze către UE, în cazul în care Rusia adânceşte criza; companii europene îndeamnă Londra să coopereze cu UE şi avertizează că o întrerupere ar putea afecta regatul pe termen lung

Londra preconizează, astfel, să întrerupă interconexiuni bidirecţionale cu Belgia şi Olanda, în cazul unei penurii, potrivit FT.

O întrerupere a avestor conducte de interconexiune este una dintre primele măsuri prevăzute în planul britanic de urgenţă, care poate fi pus în aplicare de către National Grid în lunile următoare.

Companii europene în domeniul gazelor îndeamnă Londra să coopereze cu Uniunea Eropeană (UE) în acest dosar şi avertizează că o întrerupere a conductelor s-ar putea întoarce împotriva regatului Unit pe termen lung.

National Grid anunţă că acestplan este testat anual, iar ultima oară a ”reflectat circumstanţele”, în contextul în care Rusia şi-a redus livrările de gaze naturale către Europa.

Relaţiile regatului cu Uniunea după Brexit sunt foarte tensionate, iar tensiuni din cauza gazelor naturale nu vor face decât să înrăutăţească lucrurile, comentează FT.

Ultimele Articole