FT: Wolfgang Schäuble cel mai bun ministru de finanţe din UE

Potrivit clasamentului anual realizat de FT, Wolfgang Schäuble ocupă prima poziţie, urmat de Anders Borg din Suedia şi Jacek Rostowski din Polonia.

 

‘Mai mult decât oricare alt ministru de finanţe, Wolfgang Schäuble a reuşit să-şi articuleze viziunea sa referitoare la o Europă mai integrată’, a declarat pentru FT Erik Nielsen, economist şef la banca italiană UniCredit şi membru al juriului de experţi care a alcătuit clasamentul.

 

La coada clasamentului se află ministrul ungar de finanţe, György Matolcsy, locul 18 în acest an cu o poziţie mai jos comparativ cu ediţia din 2011, şi ministrul spaniol de finanţe, Luis de Guindos of Spain.

 

‘Mai mult decât omologii săi, economistul de 57 de ani şi fost director de ţară la banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare , se chinuie să reconcilieze modul în care prezintă economia Ungariei cu modul în care o percep cei din afară’, susţine FT referitor al György Matolcsy, cel care recent i-a criticat pe bancheri şi managerii de fonduri drept ‘piraţii lumii financiare’.

 

Clasamentul miniştrilor de finanţe din Europa a fost realizat pe baza a trei indicatori: abilitate politică, performanţă economică şi credibilitate pe piaţă. Verdictele au fost date de şapte experţi: Jacques Delpla, profesor la Toulouse School of Economics; Erik Nielsen, economist şef la Unicredit; Sony Kapoor, director la firma de consultanţă Re-Define; Peter Vanden Houte, economist la ING; Michael Heise, economist şef la Allianz; Robert Bergqvist, economist şef la banca SEB şi Gilles Moec, economist la Deutsche Bank.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed