Funeraliile Majestăţii Sale Regina vor avea loc luni, 19 septembrie. Programul complet

Funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey, anunţă BBC. Înainte de funeraliile de stat, sicriul reginei va fi adus în Westminster Hall timp de patru zile, pentru a permite publicului să îi aducă un omagiu, anunţă Familia Regală, într-un comunicat oficial.


Sicriul reginei se află în prezent în sala de bal de la Castelul Balmoral. Sicriul Majestăţii Sale se va deplasa mâine, duminică, 11 septembrie, la Edinburgh, pe cale rutieră, pentru a ajunge la Palatul Holyroodhouse, unde se va odihni în Sala Tronului până în după-amiaza zilei de luni, 12 septembrie, se precizează în comunicatul oficial. 

În după-amiaza zilei de luni, 12 septembrie, se va forma o procesiune în faţa Palatului HolyrQoodhouse pentru a transporta sicriul la Catedrala St Giles din Edinburgh. Regele şi membrii Familiei Regale vor lua parte la procesiune şi vor participa la o slujbă în Catedrala St Giles pentru a primi sicriul.

Sicriul Majestăţii Sale se va odihni apoi în Catedrala St Giles, păzit de către trupele de veghe ale Companiei Regale de Arcaşi, pentru a permite poporului scoţian să îşi prezinte omagiile.

În după-amiaza zilei de marţi, 13 septembrie, sicriul Reginei va pleca din Scoţia cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Regale de pe aeroportul din Edinburgh, ajungând la RAF Northolt în cursul serii. Sicriul va fi însoţit în această călătorie de Prinţesa Regală.

Sicriul Reginei va fi apoi transportat pe cale rutieră până la Palatul Buckingham, unde se va odihni în Bow Room.

În după-amiaza zilei de miercuri, 14 septembrie, sicriul va fi purtat în procesiune pe o trăsură de tunuri a trupei regale de artilerie a regelui, de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster, unde regina va fi adormită în Westminster Hall până în dimineaţa funeraliilor de stat.

Procesiunea va trece prin Queen’s Gardens, The Mall, Horse Guards şi Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square şi New Palace Yard. După ce sicriul va ajunge la Westminster Hall, Arhiepiscopul de Canterbury va oficia o scurtă slujbă religioasă asistată de Reverendul Dr. David Hoyle, Decanul de Westminster, la care vor participa Regele şi membri ai Familiei Regale, după care va începe înmormântarea de stat.

În timpul ceremoniei, publicul va avea ocazia să viziteze Westminster Hall pentru a aduce un omagiu Reginei.

În dimineaţa zilei de luni, 19 septembrie, se va încheia perioada de veghe, iar sicriul va fi dus în procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, unde va avea loc serviciul funerar de stat.

După funeraliile de stat, sicriul va fi transportat în procesiune de la Westminster Abbey la Wellington Arch.

De la Wellington Arch, sicriul se va deplasa la Windsor şi, odată ajuns acolo, sicriul de stat se va deplasa în procesiune până la Capela St. George, Castelul Windsor, prin Long Walk. O slujbă de înmormântare va avea loc apoi în Capela St George’s.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri