AcasăEconomieFurnizorul de energie ucrainean Ukrenergo anunţă restricţii ”temporare” privind utilizarea energiei electrice...

Furnizorul de energie ucrainean Ukrenergo anunţă restricţii ”temporare” privind utilizarea energiei electrice în Kiev şi în regiunile centrale pe fondul creşterii rapide a consumului

”Nivelul consumului de energie electrică creşte rapid în regiunile centrale ale Ucrainei. Dispeceratul «Ukrenergo» este obligat să introducă o restricţie temporară controlată a consumului de energie electrică în această regiune”, se arată într-o postare pe Facebook.

”Solicităm locuitorilor din Kiev şi din regiunea Kiev, din regiunea Cernihiv, din regiunea Cerkaşi şi din regiunea Jîtomîr să-şi reducă urgent consumul de energie electrică! Acest lucru va ajuta la reducerea sarcinii reţelelor electrice şi va oferi companiilor energetice timp să repare echipamentele deteriorate de atacurile teroriste”, mai menţionează postarea.

Preşedintele Volodimir Zelenski a făcut un apel la ucraineni să îşi reducă consumul de energie de la ora locală 7.00 dimineaţa, joi, dar restricţiile au fost voluntare şi nu au fost aplicate.

Ihor Taburets, şeful administraţiei militare regionale Cerkaşi, a confirmat pe Telegram că vor exista ”întreruperi de urgenţă” în regiune ”pentru a stabiliza funcţionarea reţelei electrice a ţării”.

Furnizarea de energie electrică a ”facilităţilor importante din punct de vedere social” va fi menţinută, a adăugat el.

Joi dimineaţă, administraţia militară a regiunii Kiev a postat un program de posibile întreruperi de curent în cazul în care Ukrenergo ar trebui să echilibreze reţeaua electrică.

Ultimele Articole