Gabriel Oprea a îngropat un râu pentru a face loc unui cartier de vile

0
Gabriel Oprea a îngropat un râu pentru a face loc unui cartier de vile

 

Schema de 2,5 milioane de euro a început tot prin paravanul pe nume Loredana Radu, nepoata lui Oprea și avocat al fostului premier Ponta, arestată împreună cu primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, pentru că ar fi intermediat o altă șpagă pentru unchiul ei.

 

La câteva zile după ce un cunoscut samsar ilfovean a fost împroprietărit de comisia județeană cu 20 de hectare de teren în Voluntari, nepoata lui Oprea, Loredana Radu, a cumpărat de la acesta un hectar, cu prețul de 400.000 de dolari. Terenul era lipit de o altă proprietate care-i aparținea lui Gabriel Oprea.

 

Nepoata generalului i-a vândut imediat jumătate din teren unchiului ei. Cealaltă jumătate a ajuns la omul de afaceri Dumitru Bucșaru. Pe tot hectarul vândut celor doi, Loredana Radu a luat exact cât a plătit: 400.000 de dolari.

 

Noii coproprietari ai terenului cumpărat de la Loredana Radu, Oprea și Bucșaru au mers la Primăria Voluntari și au luat o autorizație de construire pentru 19 vile de lux. Nu înainte de a face să dispară o porțiune din râul Valea Roșiei, care era granița de nord a proprietății lor.

 

Fără nicio autorizație, râul a fost înghesuit într-o țeavă de plastic, pe care proprietarii au îngropat-o pe toată lungimea parcelei lor de teren.

 

După finalizarea construcției, zece din cele 19 vile i-au revenit generalului Oprea, care le-a vândut apoi unui controversat om de afaceri cu suma de 2,5 milioane de euro în iulie 2007.

 

Aceasta este cea mai mare tranzacție imobiliară a generalului Oprea. Dintre cele cunoscute.

 

RISE Project și Centrul de Investigații Media vă prezintă istoria cartierului de vile al cuplului Oprea-Bucșaru din Pipera, o poveste cu iz penal în care mai apar Florentin Pandele și Traian Băsescu.

 

mai multe, pe RISE PROJECT