AcasăEconomieGabriel Zetea (PSD): Este nevoie de o nouă Ordonanţă, de o nouă...

Gabriel Zetea (PSD): Este nevoie de o nouă Ordonanţă, de o nouă reaşezare a parametrilor în care funcţionează energia / PSD are acest proiect făcut, vorbim de revenirea la piaţa reglementată şi la preţul fix

”Eu vă spun despre o nouă filosofie pe piaţa energiei, despre reglementarea pieţei de energie, nu în felul în care a discutat-o pe genunchi ministrul Popescu în septembrie. (.)  Probabil că este nevoie, pentru că vorbim de cameralism, probabil că este nevoie de o nouă Ordonanţă, este nevoie de o nouă reaşezare a parametrilor în care funcţionează energia. PSD are acest proiect făcut, vorbim de revenirea la piaţa reglementată şi la preul fix, astfel încât să nu mai existe pe piaţa din România profituri speculative şi să fie protejată populaţia”, a spus deputatul PSD. 

El a precizat că se va discuta în coaliţie despre această propunere privind un preţ maximal la energie.

”Vom vedea decizia în coaliţie, nu putem să mai lăsăm aceste preţuri speculative care nu au absolut niciun fundament economic în spate decât profiturile imense pe care le fac anumite companii. Nu mai putem să lăsăm oamenii să fie păcăliţi, industria să rămână în zona necompetitivă. Vom discuţia în coaliţie care sunt soluţiile”, a spus el.

Gabriel Zetea a precizat că ministrul energiei trebuie să vină cu soluţii.

”Astăzi nu este niciun fel de soluţie la ministerului Energiei. Nu a făcut niciun fel de propunere, nu este nicio idee pe care să o fi transmis-o, nici în spaţiul public nici în spatele uşilor închise, nici în coaliţiei, nu ştiu dacă în PNL dar sigur nu s-a auzit”, a arătat deputatul PSD. 

 

Ultimele Articole