AcasăEconomieGabriela Firea: ANRE a aprobat tariful local Termoenergetica pentru producţie, transport, distribuţie...

Gabriela Firea: ANRE a aprobat tariful local Termoenergetica pentru producţie, transport, distribuţie a energiei termice, 980 lei de la 490 / Greul de acum începe / Nicuşor Dan a anunţat că nu vrea să acorde subvenţia care a fost anterior de peste 60%

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea a anunţat, marţi seară, la Antena 3, că ANRE a aprobat preţul local al Termoenergetica, iar acesta ajunge de la 490 lei, la 980 de lei.  

”Vreau să vă spun că greul de acum începe (…) ANRE a aprobat tariful local Termoenergetica pentru producţie, transport, distribuţie a energiei termice. Acest tarif, ca să înţeleagă absolut toţi cei care ne urmăresc, reprezintă tariful ELCEN, care ţine de Ministerul Energiei, plus tariful Termoenergetica ce ţine de Primărie şi în continuare va fi aprobat de Consiliul General. Dar, atenţie că este foarte grav, tariful total ajunge la aproape 1.000 RON pe gigacalorie. Adică 980 RON. Deci ceea ce vă spun sunt lucruri aflate astăzi foarte grave. Până acum era 490 RON costul pe gigacalorie. Încă o dată, 980 crescut de la 490. Populaţia plătea 163. Azi, când vorbim, există subvenţia lăsată de pe timpul meu, deci doar 163”, a declarat Firea. 

Aceasta susţine că actualul edil nu doreşte acordarea subvenţiei de peste 60 la sută pentru populaţie. 

”Dacă luna aceasta, la prima şedinţă ordinară, se votează tariful aprobat de ANRE, deci dublu faţă de suma existentă, (…) va intra în vigoare la următoarea factură, deci vă daţi seama, iar domnul Dan a anunţat că nu vrea să acorde subvenţia care a fost anterior de peste 60%”, a mai afirmat Firea. 

Întrebată, de asemenea, ce se întâmplă cu facturile, fostul primar general al Capitalei a declara că va fi ”un colaps generalizat”. 

 ”Un colaps generalizat. Plăteşte pentru apa cu ţârâita, când primeşte puţină apă caldă, călâie şi puţină căldură. Stai în frig şi fără apă caldă, dar când îţi vine factura prin faptul că primăria condusă de domnul Dan nu vrea să acorde subvenţia majorată ca să actualizeze preţul”, a mai precizat Firea. 

 

 

Ultimele Articole