AcasăPoliticGabriela Firea, semnal de alarmă: Sunt familii unde bătăile sunt zilnice, nimeni...

Gabriela Firea, semnal de alarmă: Sunt familii unde bătăile sunt zilnice, nimeni nu reacționează

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, trage un semnal de alarmă cu privire la violența domestică. ”Sunt familii unde bătăile sunt zilnice, nimeni nu reacționează”, mai avertizează oficialul.

„Începem de luni dimineață în forță pentru a combate acest fenomen, pentru a-l conștientiza, pentru a transmite tuturor că bătaia nu este ruptă din rai și că sub nicio formă sentimentele nu se pot transmite prin violență – violență ficiză, violență verbală, agresiuni de toate tipurile, cu atât mai mult cu cât apar și alte fenomene, cum ar fi traficul de persoane. 

De ce este nevoie în România să conțtientizăm din ce în ce mai mult faptul că sunt foarte multe femei supuse violențelor și discriminărilor? Pentru că doar în aceste nouă luni am constatat că 70.000 de femei au fost victime ale violenței domestice. Acest fenomen trebuie să înceteze, dar până la încetare, trebuie să fie diminuat, de aceea Ministerul familiei a demarat atât o serie de acțiuni, de proiecte concreete și de documente strategice, prin care împreună putem conștientiza acest fenomen, să reducem pe cât posibil violența domestică și discriminarea împotriva femeilor”, a precizat, luni, Gabriela Firea.

„Violența domestică este o realitate care trebuie tratată ca atare. Nimeni nu trebuie să închidă ochii în fața unor asemenea abuzuri. Mii de femei, dar și bărbați au fost victime în acest an”, a scris ministrul pe Facebook.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.