Gala Premiilor de Excelenţă „10 pentru Oltenia” a răsplătit performanţa pentru anul 2022

La Craiova, finalul de an a marcat, încă o dată, întâlnirea cu Excelenţa din domenii diverse: Medicină, Business, Artă, Administrație publică, Inovații, Educație.

Organizatorii evenimentului devenit deja tradiție în Sala Oglinzilor a Muzeului de Artă din Craiova au fost, și anul acesta, Fundația Europeană „Mihai Eminescu” și Academia Internațională „Mihai Eminescu”. La Gală au participat personalități din întreaga zonă a Olteniei, acest eveniment fiind și un prilej de întâlniri între elitele regiunii, într-un cadru elegant, care recompensează cu bucurie clipe de tihnă după un an plin, în care performanța implică, fără doar și poate dedicare totală în proiecte de amploare. O dată pe an, profesioniștii din domeniile esențiale pentru progres și afirmare, au timp să se bucure împreună, într-un cadru de poveste.

PREMIUL DE EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ PERFORMANTĂ i-a fost acordat Dnei. Dr. Adina Turcu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și pneumo-fiziologice „Victor Babeș” din Craiova, pentru performanța deosebită în domeniul medical, pentru spiritual de echipă și capacitatea de a îngriji pacienții în condiții favorabile însănătoșirii lor, precum și pentru managementul performant. Această recunoaștere a marcat aprecierea actului medical, în special pentru perioada marcată de pandemia de Covid19.

PREMIUL DE EXCELENȚĂ PENTRU CREATIVITATE ARTISTICĂ ÎN ARTELE VIZUALE i-a fost oferit Dlui. Mihai Țopescu, supranumit „patriarhul Sticlei ca mijloc de expresie și de promovare a unor stări de spirit complexe și inedite”. Lucrările sale sunt secvențe ale unei lumi pe care artistul o umanizează, îi conferă seducție și fascinație și, cu siguranță, mister. Cu expoziții pe multe meridiane, Mihai Țopescu este mai mult dceât un „galss designer”, lucrările sale fiind în multe colecții de artă, private și publice.

PREMIUL DE EXCELENȚĂ PENTRU MANAGEMENT PERFORMATIV ȘI BUSINESS CREATIV i-a fost decernat Dlui Ștefan Cherciu pentru compania Qfort, un business care s-a impus pe piața națională și internațională prin produse competitive și de calitate, succes comercial, rentabilitate, inovații tehnologice, metode noi de producție și distribuție, gestionarea și motivarea personalului.

PREMIUL DE EXCELENȚĂ ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ i-a fost acordat Dlui. Ion Răcăreanu, primarul Localității Brădești, devenită în mandatele sale „un mic oraș” cu iluminat public ecologic, gaze natural și apă potabilă, 11.546m de drum asfaltat. Edilul s-a ocupat de amenajarea spațiilor verzi, parcări, îngrijirea lăcașurilor de cult grație proiectelor POSDRU 2000 – 2013 și Ce Res Ar (Centrul de Resurse pentru Afaceri Rurale).

PREMIUL DE EXCELENȚĂ PENTRU PROMOVAREA VALORILOR ȘI A IDENTITĂȚII NAȚIONALE i-a fost înmânat Dlui. Florian Copcea, scriitor și ambasador al românilor din Valea Timocului și Voievodina. A scris și a publicat zeci de lucrări despre comunități românești din Banatul Sârbesc și din Valea Timocului, despre istoria, cultura și valorile locale și a susținut demersuri importante în activitatea socio-culturală a minorității românești din Serbia.

PREMIUL DE EXCELENȚĂ PENTRU PROMOVAREA FOLCLORULUI, TRADIȚIILOR ȘI OBICEIURILOR POPULARE ROMÂNEȘTI i-a fost decernat Dnei. Niculina Stoican pentru activitatea sa în domeniul muzical, dar și pentru cea în calitatea de   manager al Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”. Niculina Stoican reprezintă cu success Oltenia pe scenele naționale și internaționale.

PREMIUL DE EXCELENȚĂ ÎN TURISMUL BALNEAR ȘI DE WELLNESS i-a fost acordat Dlui. Marian Băzăvan, pentru activitatea sa în centrele Afrodita și Diana, devenite destinații durabile și responsabile. Cu servicii moderne și oferte competitive, serviciile propuse clienților au fost apreciate, de-a lungul timpului.

PREMIUL DE EXCELENȚĂ PENTRU IMPLEMENTAREA COMPETENȚELOR EDUCAȚIONALE ÎN SPAȚIUL EUROPEAN AL ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR i-a fost înmânat Dlui. Mihai Marian Dragomir, de la Universitatea din Craiova, pentru maniera impusă în cercetarea avansată și pentru accesarea unor imporante granturi europene, concept promovat în cadrul Fondului Social European.

PREMIUL DE EXCELENȚĂ PENTRU VOLUNTARIAT ÎN DOMENIUL ANTREPRENORIATULUI SOCIAL i-a fost acordat Dlui Stelian Bărăgan. Universitatea din Craiova, alături de Compania Ford și alte instituții locale au creat importante centre de antreprenoriat social din Europa. Grupul de voluntari condus de Stelian Bărăgan s-a evidențiat în activități și proiecte care au avut ca scop îmbunătățirea vieții și aspectului municipiului Craiova, orașul devenind modern, curat și atrăgător.

PREMIUL DE EXCELENȚĂ PENTRU DIPLOMAȚIE CULTURALĂ i-a fost acordat Dlui. Viorel Badea, cel care, în îndelungata sa carieră politică a avut o activitate fructuoasă, ca inițiator al unor importante proiecte de lege: Legea Cetățeniei – prin legiferarea redobândirii cetățeniei române de către românii basarabeni. Legea de instituire a Zilei Limbii Române, Legea Românilor de Pretutindeni… Ca membru al Delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei s-a preocupat, în calitate de raportor, de votarea a două recomandări importante pentru diaspora: protejarea drepturilor lucrătorilor casnici din Europa de Est (badantele) și cea privind impactul migrației forței de muncă asupra copiilor rămași acasă.    

Partea a doua a evenimentului a fost dedicată unor personalități din zona Olteniei, cărora le-au fost acordate diplome de ambasador.      

Cu fiecare ediție, Gala Premiilor de Excelență „10 pentru Oltenia” continuă să evidențieze profesioniști care, prin activitatea lor, schimbă nu doar realitatea zonei din care fac parte, ci și imaginea României în Lume. Următoarea Gală va avea loc în decembrie 2023, iar propunerile pentru Premii sunt luate în considerare începând din ianuarie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed