x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(9) "lifestyle"

Gâlceava GENIILOR: Everestul e un paradis în comparație cu Marte

Seful Amazon, Jeff Bezos, nu împărășește optimismul creatorului Tesla și SpaceX, Elon Musk, care a spus că pământenii vor locui pe Marte.

Author: Mihai Voican | Sursa: Ziare.com | Publicat: 12.03.2019, 11:36

In comparatie cu Marte, varful Everest va parea “o gradina a paradisului”, sustine cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, in contextul discutiilor privind posibilitatea ca intr-o zi oamenii sa locuiasca pe Planeta Rosie.

 

“Prietenilor mei care vor sa se mute pe Marte le spun: ‘Duceti-va si traiti pe varful muntelui Everest pentru un an si vedeti daca va place – pentru ca este o gradina a paradisului in comparatie cu Marte'”, a spus seful Amazon, la Yale Club din New York, in februarie, potrivit Business Insider.

 

Printre cei care si-au exprimat increderea ca oamenii vor locui intr-o buna zi pe Marte se numara Elon Musk, CEO-ul companiei care produce si lanseaza vehicule spatiale SpaceX, care a vorbit in repetate randuri despre obiectivul sau de a crea colonii umane pe aceasta planeta.

 

Presiunea atmosferica scazuta de pe Marte (de 1% din cea a Terrei), temperaturile extrem de mici (temperatura medie este de -60 de grade Celsius), riscul de expunere la radiatii sunt doar cateva dintre impedimentele care vor trebui depasite.

 

Cu toate acestea, Bezos, care este si fondatorul companiei aerospatiale Blue Origin, este convins ca pe masura ce populatia se extinde si in contexul in care resursele planetei noastre sunt limitate, va trebui la un moment dat sa ne mutam in spatiu, daca vrem sa evitam masuri precum controlul populatiei si rationalizarea consumului de energie electrica.

 

 

Articolul integral pe ZIARE.COM