GALERIE FOTO. Încep primele teste cu cel mai mare avion din lume

0
37
GALERIE FOTO. Încep primele teste cu cel mai mare avion din lume

În ultimele săptămâni a fost eliminată infrastructura de fabricație, inclusiv schelele de trei etaje din jurul aeronavei și întreaga greutate a acesteia a fost lăsată liberă pe cele 28 de roți pentru prima dată. Acesta a reprezentat un pas crucial înainte de testarea la sol, pornirea motoarelor și, în ultima etapă, testele de zbor”, se arată în comunicatul Stratolaunch.

 

Potrivit informațiilor oficiale, Stratolaunch este creat dintr-o combinație de materiale compozite și are ca forță de propulsie 6 motoare de Boeing 747, cântărește aproximativ 227 de tone, are o anvergură a aripilor de 120 de metri și o lungime de 73 de metri. Avionul este proiectat pentru a o greutate la decolare de 590 de tone și poate parcurge fără alimentare o distanță de 3700 kilometri. Dispozitivul a fost construit pentru a lansa sateliți din zbor pentru a micșora consumul de combustibil al acestora – rachetele cu sateliți vor fi agățate între corpurile avionului fără a-i influența acestuia centrul de greutate și vor fi lansate la o altitudine de 10-11.000 de metri.

 

Paul Allen, fondatorul Stratolaunch, este un antreprenor american a cărui avere are la bază construirea împreună cu Bill Gates a companiei Microsoft. El apare foarte des în lista celor mai bogați oameni din lume, în anul 2006 el fiind clasat de către revista Forbes pe locul șase în lume, cu o avere estimată la 22 de miliarde de dolari americani.

 

vezi aici GALERIA FOTO