x


  • EUR
    4.8736
    USD
    4.1619
string(8) "software"

”Gândiţi-vă cum ar fi dacă cineva ar intra în datele voastre de la ANAF şi fie v-ar şterge datoriile, fie vi le-ar mări”

Mădălin Dumitru, managing partner la Cyber Smart Defence, o firmă de hackeri ”buni” care protejează sistemele informatice, spune că astfel de atacuri globale au loc în fiecare zi şi vor fi din ce în ce mai multe, având în vedere că softul, sistemele informatice şi netul se folosesc pentru tot.

Autor: Mircea Popa | Sursa: Money.ro | Publicat: 21.05.2017, 15:16

Atacul de sătpămâna trecută  s-a derulat prin intermediul unui newsletter nesecurizat, care a fost distribuit prin intermediul bazelor de date, cu milioane de adrese. Practic, au folosit un ”fake newsletter”.

 

Scopul celor care atacă, denumiţi în limbajul de specialitate ”hackerii răi” este de a obţine bani prin intermediul recompenselor, pe care utilizatorii sau companiile le plătesc ca să reintre în posesia bazelor de date şi a datelor de acolo.

 

”Tu ce ai face când cineva ţi-ar lua toată baza de clienţi, toate contractele, toate convorbirile, şi ţi-ar cere 500 de euro? Sunt foarte mulţi care plătesc pentru acest lucru”.

 

Prima dată îţi atacă datele confidenţiale, aflate în bazele de date. Al doilea lucru, îţi atacă integritatea datelor, respectiv îţi pot şterge datele respective. Gândiţi-vă cum ar intra cineva în datele voastre de la ANAF şi v-ar şterge datoriile, fie vi le-ar mări. Al treilea lucru, îţi atacă întreg sistemul informatic, practice ţi-l pune în cap, nu mai merge.

 

 

Articolul integral pe zf.ro