x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(16) "instant-articles"

Gânditor de la Antena 3: Pentru câteva sute de morți merită să transformăm România într-o țară de coșmar?

Răzvan Savaliuc, invitat permanent la Antena 3, s-a declarat împotriva stării de urgență.

Author: Mihai Voican | Sursa: UNIVERSUL.NET | Publicat: 26.03.2020, 9:05

Răzvan Savaliuc, unul dintre invitații permanenți ai postului Antena 3, solicită ridicarea stării de urgență, susțînând că „fenomenul Covid 19 este irațional de exacerbat”. „Merită să transformăm România într-o țară de coșmar pentru că vom avea câteva sute de morți?”, a scris Savaliuc pe site-ul sau.

 

Iată fragmente din textul publicat de Savaliuc pe site-ul luju.ro, care a fost și este susținut cu reclame de la România TV, ALDE și PSD.

 

„Mă număr printre cei care, fără a nega că noul virus produce decese, cred cu tărie că fenomenul Covid 19 este irațional de exacerbat, și va avea că efect final accentuarea prăpastiei dintre statele bogate și cele mai sărace.

 

(…) La ora la care scriu acest material de opinie s-a anunțat al 7-lea mort în România ‘infectat cu coronavirus’. Infectat, nu neapărat ucis de conoravirus… o mică mare diferența pe care sunt convins că nici medicii nu o pot delimita. Dar atenție, toți cei șapte morți de până acum au peste 60 ani și sufereau de boli în stadii terminale ori extrem de grave. La fel că în Italia, unde populația este foarte îmbătrânita (40% au peste 60 ani) și unde, cu excepția unui procent foarte redus de cazuri, toți cei care au murit (circa 90%) aveau peste 60 ani și sufereau de alte boli foarte grave. Media celor morți în Italia e undeva peste 80 ani…

 

La ora la care scriu în întreagă lume s-au înregistrat peste 16.000 de decese asociate coronavirusului (în ultimele 6 luni) deși președintele Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat la începutul acestui an, și nu odată, că numai în Europa mor anual circa 60.000 oameni de gripă comună, cifra comparativă cu cea din Statele Unite ale Americii.

 

Deși în întreagă lume mor anual sute de mii de oameni de gripă comună (peste 100.000 numai în primele 3 luni ale lui 2020) atenție, niciodată nu s-a pus problema să se blocheze viață economică prin vreo țară.

 

Toate aceste cifre nu le-am inventat eu, le veți găși pe statisticile oficiale mondiale (https://www.worldometers.info) unde puteți găși multe informații extrem de interesante despre câți mor zilnic pe glob. Dacă va interesează…

 

Comparați cifrele: 16.000 morți de coronavirus în 6 luni (peste 90% au avut peste 60 ani și erau suferinzi de alte boli foarte grave) și câteva sute de mii morți de gripă comună… Observați vreo diferența? Va mai întreb odată: observați vreo diferența? Repet întrebarea pentru că în lumea de azi mulți proști nu pot să înțeleagă nici măcar ceea ce citesc din surse oficiale, pentru că ei știu deja ‘adevărul’ de pe Facebook, de la prieteni sau din alte bălării.

 

Ați auzit până acum de vreo vanzoleala națională/ mondială cu izolete și restricții impuse populației prin lege pe gripă comună? Gripa comună (sezonieră) provoaca în România circa 200 de morți anual? (aici chiar stăm foarte bine față de alte state). Cred că românii sunt mai imuni pentru că jumătate din populație e rurală, încă mai trăiește cu WC în fundul curții, cu câini, găini, porci, vaci, cai, oi și e mai imunizată decât populațiile care trăiesc numai în săpun și parfumuri.

 

(…) Conform datelor de până acum, coronavirusul nu ucide (cu foarte mici excepții) decât bătrâni cu patologii severe cronice. Adică cu sănătatea în pioneze.

 

Articolul integral pe UNIVERSUL.NET