Garda Naţională de Mediu va angaja 150 de comisari până la 1 ianuarie 2025

Garda Naţională de Mediu a anunţat recent că va angaja 150 de comisari până la 1 ianuarie 2025, în cadrul unui nou proiect de reorganizare depus la Ministerul Mediului.

Această măsură este esențială pentru a îndeplini condițiile necesare aderării României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Ministerul Mediului a luat decizia de a întări Garda Naţională de Mediu prin angajarea suplimentară a 150 de comisari, având în vedere importanța creșterii capacității administrative a instituției.

Această decizie a fost influențată de rezultatele unui control efectuat în România anul trecut, care a evaluat modul în care autoritățile gestionează problema deșeurilor. Controlul a scos în evidență mai multe vulnerabilități, printre care și lipsa de personal a Gărzii Naționale de Mediu, aspect care împiedică o luptă eficientă împotriva importurilor ilegale de deșeuri.

Garda de Mediu: Angajări pentru Îmbunătățirea Capacității Administrative

Garda de Mediu a subliniat pe pagina sa de Facebook că Ministerul Mediului și-a asumat încă din octombrie 2023 responsabilitatea de a suplimenta personalul Gărzii de Mediu cu 150 de comisari până la începutul anului 2025.

Această inițiativă vine ca un răspuns direct la nevoile identificate în urma evaluării OCDE, care a evidențiat deficiențele României în gestionarea deșeurilor și necesitatea unei capacități administrative mai robuste.

Angajarea acestor noi comisari va permite Gărzii de Mediu să răspundă mai eficient la provocările actuale și viitoare legate de protecția mediului. În mod special, va îmbunătăți capacitatea instituției de a monitoriza și de a combate importurile ilegale de deșeuri, o problemă majoră care afectează nu doar mediul, ci și sănătatea publică și economia țării.

Prin această măsură, Ministerul Mediului și Garda Națională de Mediu își demonstrează angajamentul față de îndeplinirea standardelor internaționale impuse de OCDE și față de protecția eficientă a mediului în România. Angajarea celor 150 de comisari reprezintă un pas crucial pentru a asigura că România dispune de resursele umane necesare pentru a face față cerințelor de mediu tot mai stringente și pentru a se alinia practicilor internaționale în domeniu.

Această inițiativă nu doar că răspunde unor cerințe imediate, dar contribuie și la întărirea pe termen lung a capacității Gărzii de Mediu de a proteja și conserva mediul.

Astfel, România face pași importanți spre o gestionare mai eficientă și sustenabilă a resurselor sale naturale, îndeplinind totodată cerințele necesare pentru a deveni membru al OCDE.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed