GATA cu rufele întinse pe sârmă! Se dau amenzi pentru acest delict

0
181

Constănțenii nu mai au voie să întindă rufe pe sârmă, să arunce gunoaie și nici să își spele mașinile pe domeniul public.

Consilierii locali au decis că următoarele lucruri sunt interzise:

1. Pătrunderea fără drept sau/şi răscolirea gunoiului din containere sau locuri special amenajate de către persoane fizice, în scopul recuperării unor obiecte, materiale reciclabile, hârtii, resturi alimentare, etc.

2. Scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj sau resturi din acestea, resturi de țigări, coji de semințe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare, pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe drumuri şi trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosință comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun.

3. Spălarea vehiculelor, a oricăror bunuri sau obiecte pe drumuri sau în alte locuri publice.Spălarea vehiculelor pe proprietățile private dacă se afectează în vreun fel domeniul public sau proprietățile învecinate, inclusiv prin împrăștierea vaporilor de apă rezultat din spălarea vehiculelor.

4. Întinsul frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor.

5. Curățarea covoarelor pe domeniul public.

Cei care nu respectă prevederile, poti fi sancționați cu amendă contravențională de la 500 de lei la 1.000 de lei pentru persoane fizice și de la 1.500 de lei la 2.500 de lei pentru persoane juridice.