Gazprom are un nou preşedinte: fostul premier Viktor Zubkov

0
Gazprom are un nou preşedinte: fostul premier Viktor Zubkov

Fostul premier rus Viktor Zubkov, apropiat al lui Vladimir Putin, a fost ales vineri în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al companiei Gazprom, principalul producător mondial de gaz, a anunţat purtătorul de cuvânt al companiei, într-o conferinţă de presă.

Zubkov, actual prim-vicepremier rus, a fost ales de noii membri ai consiliului de administraţie al Gazprom, la încheierea adunării generale a acţionarilor, la Moscova.

“În calitate de preşedinte al consiliului de administraţie, voi reprezenta interesele guvernului, dar voi asigura un echilibru cu interesele companiei”, a declarat Zubkov, în faţa jurnaliştilor.

Zubkov i-a succedat în funcţia din Gazprom lui Dmitri Medvedev, actualul preşedinte al Rusiei, după ce i-a cedat locul lui Vladimir Putin la conducerea guvernului.

Gazprom, principalul producător şi exportator mondial de gaze, este controlat de statul rus, a cărui participaţie la capitalul companiei ajunsese în iunie 2005 la peste 50% – exact 50,02%, potrivit site-ului companiei.


Sursa: NewsIn