Gazprom lansează teste în câmpul gazifer Kovikta, în Siberia, în vederea creşterii capacităţii de export către China, în toiul Războiului rus din Ucraina

”Aceasta este o etapă importantă în implementarea proiectului «Forţa Siberiei» şi în crearea unor noi centre de producţie de gaze naturale ân estul ţării”, şi-a exprimat satisfacţia, citat într-un comunicat, CEO-ul Gazprom Aleksei Miller.

Aleksei Miller consideră câmpul gazifer Kovikta drept o ”bază de resurse crucială” în ”dezvoltarea aprovizioonării cu gaze naturale a regiunilor de est ale Rusiei” şi în ”exportul” mai ales către China, un vecin energivor, şi către Coreea de Sud.

Lansarea acestor teste în acest câmp gazifer, situat în apropiere de Lacul Baikal, în Siberia, este condiţia prealabilă a tranzitului gazelor naturale către gazoductul Forţa Siberiei 1 – care leagă, începând de la sfârşitul lui 2019 câmpul gazifer Ciaindina, în Iacutia, şi nord-estul Chinei.

Gazprom face acest anunţ în contextul în care livrările de gaze naturale către Uniunea Europeană (UE) au scăzut puternic în ultimele luni, din cauza unei crize geopolitice antrenate de Războiul rus din Ucraina.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri