Gazprom se aşteaptă ca Siemens să îşi îndeplinească integral obligaţiile privind întreţinerea turbinelor gazoductului Nord Stream 1

Gazprom a declarat că nu poate garanta funcţionarea în siguranţă a unei părţi critice a conductei care trece pe sub Marea Baltică până în Germania, din cauza îndoielilor cu privire la returnarea unei turbine din Canada.

Sâmbătă, Gazprom a declarat că a cerut companiei Siemens să prezinte documentaţia care ar permite ca turbina crucială să fie adusă la o staţie de compresoare a Nord Stream 1.

”Gazprom se bazează pe grupul Siemens să-şi îndeplinească necondiţionat obligaţiile în ceea ce priveşte întreţinerea motoarelor cu turbine cu gaz de care depinde funcţionarea fiabilă a conductei Nord Stream şi furnizarea de gaze naturale către consumatorii europeni”, se arată în comunicat.

Un purtător de cuvânt al Siemens Energy a declarat în această săptămână că experţii companiei ”lucrează intens la toate celelalte aprobări oficiale şi logistică”, după ce Canada a declarat că emite ”un permis limitat în timp şi revocabil” pentru a scuti returnarea echipamentului de sancţiunile ruseşti.

Fluxurile fizice de gaze prin conducta Nord Stream 1 din Rusia către Germania au scăzut luni, pentru perioada de întreţinere a conductei, care a început până pe 21 iulie.

Guvernele, pieţele şi companiile europene sunt îngrijorate că oprirea ar putea fi prelungită din cauza a ceea ce Rusia numeşte ”o operaţiune militară specială” în Ucraina.

Livrările de gaze ale Gazprom către Europa prin Ucraina au rămas stabile sâmbătă. la 41,6 milioane de metri cubi.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri