Generali Asigurări a avut în S1 prime subscrise de 201 mil. lei, cu 14% mai puţin faţă de S1 2010

Volumul de prime brute subscrise la asigurările generale s-a situat la nivelul de 155 milioane de lei. În pofida scăderii pe segmentul auto, compania a înregistrat creşteri importante pe asigurările de călătorie în străinătate (+32%), asigurările facultative de locuinţă (+17%) şi asigurările de daune la proprietăţi (+7%).
De asemenea, în perioada ianuarie-iunie 2011, compania Generali Asigurări a înregistrat o creştere de 22%, pe segmentul de asigurări de viaţă pentru angajaţi. Per ansamblu, segmentul de viaţă a crescut în primul semestru cu 1% faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la un volum total de prime brute subscrise de 46 milioane lei.

În aceeaşi perioadă, Generali Asigurări a raportat un profit net de 9,7 milioane lei.

Ponderea segmentului asigurărilor de viaţă din totalul portofoliului Generali a crescut de la 19% în S1 2010 la 23% în S1 2011, în timp ce segmentul auto a scăzut de la 52% la 40%. Alte două segmente care şi-au sporit importanţa în totalul business-ului sunt asigurările de locuinţă (+4 puncte procentuale faţă de ianuarie-iunie 2010) şi asigurările de călătorie în străinătate (+1 punct procentual).”Încercăm să câştigăm teren pe segmentele cu potenţial mare de creştere, iar asigurările de viaţă pentru angajaţi reprezintă cu siguranţă un domeniu în ascensiune. Avem capacitatea de a susţine în continuare evoluţia acestui segment, pentru că beneficiem de know-how valoros din partea reţelei internaţionale GEB (Generali Employee Benefits), lider la nivel mondial. De asemenea, am promovat activ acest produs, cu ajutorul forţei proprii de vânzări, şi ne bucurăm să constatăm rezultate foarte bune”, a declarat directorul general Generali Asigurări, Marie Kovářová.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed