Geoană: „Sunt încrezător că Ucraina va învinge”

Mircea Geoană a făcut declarații noi. Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit într-un interviu pe care l-a acordat televiziunii americane Fox News, despre importanța sprijinirii Ucrainei.

Mircea Geoană a transmis că situația e dificilă pe front. Însă, el a spus că Ucraina va rezista și în cele din urmă va obține victoria.

Secretarul adjunct al NATO a precizat că războiul împotriva Ucrainei e de fapt războiul „nostru”, al lumii libere, iar state precum China urmăresc cu atenție modul în care NATO acționează în sprijinirea Ucrainei și învață lecții.

„E un moment delicat, dar știm că fără ajutorul nostru, fără reziliența și curajul ucrainenilor, ei nu ar putea rezista și în cele din urmă să învingă în acest război. Căci războiul lor e și al nostru. Lupta lor împotriva agresiunii e și a noastră. Să nu uităm că alții, spre exemplu China, privesc cu atenție la ceea ce se întâmplă în Ucraina. Ei învață lecții asupra modului în care noi acționăm. Sunt încrezător că Ucraina va învinge iar sprijinul nostru e pe deplin meritat pentru Ucraina. Este de asemenea un exemplu pentru întreaga lume”, a afirmat Mircea Geoană la Fox News.

Întrebat despre faptul că în SUA există o dezbatere despre faptul că America e singura care sprijină Ucraina, Mircea Geoană a răspuns:

„Probabil ar trebui ca fiecare dintre noi să comunice mai bine. Să comunicăm mai mult cu Congresul american și cu mass-media americană. Toate statele membre NATO sprijină Ucraina. Vă pot da exemplul Islandei care nu are o armată, dar pune la dispoziție multe elemente logistice în sprijinirea Ucrainei.”

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed