AcasăMoney&PeopleGeorge Rotaru împlinește astăzi 70 de de ani! Solistul din generația de...

George Rotaru împlinește astăzi 70 de de ani! Solistul din generația de aur a artiștilor noștri s-a repatriat după 30 de ani

Cântăreț din generația artistică de aur, George Rotaru sărbătorește astăzi 70 de ani. Însă este mai mândru de celebrarea prodigioasei sale carierei, 50 de ani de la debut. A urcat pentru prima oară pe scenă chiar de ziua sa.

Singurul solist de origine română care a avut contract la marile cazinouri din Las Vegas, pe scene unde au cântat Elvis Presley, Frank Sinatra ori Liza Minelli, George Rotaru este american cu acte în regulă, fiind stabilit peste Ocean din 1991. Artistul care-i satisfăcea pofta de romanţe lui Ceauşescu încearcă în ultimii ani să se repatrieze, asta după trei decenii de locuit la New York. Este foarte mulțumit de Bucureștiul de astăzi pe care îl consideră radical schimbat.

Indiferent cum s-au schimbat lucrurile în societate, George Rotaru continuă să fie fidel romanței și cântecelor românești de petrecere. În fapt a rămas unul din ultimii cântăreți dedicați genului muzical atât de iubit pe vremuri. Le-a cântat românilor în comunism- chiar și fostului dictator și aparatului de conducere-, continuă să cânte și să încânte și astăzi.

George Rotaru împlinește astăzi 70 de de ani! A fost singurul cântăreț român ce a cântat în celebrele cazinouri din Las Vegas

Povestea artistului poate fi un veritabil scenariu de film. A susținut sute de concerte în anii ’70 și ’80, multe pe marile stadioane ale țării, alături de mai toate numele artistice consacrate.Primul an de libertate, cât pe ce să-l coste propria viață. În ‘90 a scăpat ca prin minune din mâinile minerilor care au instaurat haosul în București. Speriat de întâmplări, a fugit în Statele Unite, unde a luat-o aprope de la 0.

n America n-am ajuns de placere, am fugit din calea furiei minerilor, și acomodarea a fost una grea, anevoioasă. A trebuit să uit lunga experienţă căpătată în anii comunismului, am învăţat un repertoriu international. Muzica populară şi romanţele nu aveau căutare decât la puținele restaurantele româneşti din Statele Unite în anii ‘90. A trebuit să îngrop, să uit lunga experienţă. Am învăţat un repertoriu nou, de priză internațională, după ce o viață întreagă am cântat românește. În SUA, muzica populară și romanţele nu aveau căutare decât la restaurantele româneşti. Am reușit să obţin un contract Cazinoul ”Mardi Gras” (1996), apoi la ”Maxim”, povestește primul artist român care a cântat în industria entertainentului din Las Vegas. ”Nu a fost un contract lung dar l-am dus la bun sfârşit”, adaugă solistul George Rotaru.

George Rotaru: ”Romanţa Ochii tăi, cartea mea de vizită, m-a dus în multe medii cochete, în acele vremuri, inclusiv cele ale familie Ceaușescu

Romanța rămâne în sufletul și repertoriul meu. Astăzi e un gen muzical pe cale de dispariţie. Francezii tradiţionalişti respectă chansoneta, italieni cantzoneta, noi avem încă romanţa. Românii în etate şi-au pierdut sensibilitatea cu care au crescut, s-au născut, și-au pierdut cultul pentru genurile de tradiție”, povestește George Rotaru despre genul muzical care l-a recomandat în anii comunismului să cânte la banchetele familie Ceaușescu. ”Romanţa ”Ochii tăi”, cartea mea de vizită, m-a dus în multe medii cochete, în acele vremuri”, ne spune solistul George Rotaru împlinește astăzi 70 de de ani.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.